Hoe Geelheid Te Verwijderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Geelheid Te Verwijderen In Photoshop
Hoe Geelheid Te Verwijderen In Photoshop

Video: Hoe Geelheid Te Verwijderen In Photoshop

Video: Hoe Geelheid Te Verwijderen In Photoshop
Video: Kleurzweem verwijderen (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Foto's die binnenshuis zijn gemaakt met een camera met automatische witbalansinstellingen, kunnen een opvallend geel uiterlijk hebben. Met Photoshop-filters kunt u realistische kleuren in zo'n afbeelding herstellen.

Hoe geelheid te verwijderen in Photoshop
Hoe geelheid te verwijderen in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Open de te verwerken afbeelding in Photoshop en maak een aanpassingslaag over de vergrendelde achtergrondafbeelding. Gebruik hiervoor de optie Curven in de groep Nieuwe aanpassingslaag van het menu Laag. Door te werken met aanpassingen op een aparte laag, heeft u altijd een foto in zijn oorspronkelijke vorm bij de hand en kunt u zo nodig de mate van filtertoepassing aanpassen.

Stap 2

Zet de rechter pipet aan in de filterinstellingen en gebruik deze tool om een wit gebied te selecteren door op het object te klikken dat wit moet zijn. Selecteer op dezelfde manier de zwarte kleur in de afbeelding door het linker pipet te selecteren. Klik met de middelste tool op het grijze gebied.

Stap 3

Om een aanpassingslaag te maken in plaats van Curven, kunt u de optie Niveaus van de groep Nieuwe aanpassingslaag gebruiken. De kleurbalans in Niveaus wordt aangepast door wit-, zwart- en grijspunten op te geven.

Stap 4

Als u problemen ondervindt bij het vinden van de gewenste gebieden, voegt u een Drempelaanpassingslaag toe aan uw foto. Deze optie is te vinden in de groep Nieuwe aanpassingslaag. Zet het drempelniveau op één en begin de knop naar rechts te bewegen. Zodra er een zwarte stip op de afbeelding verschijnt, schakelt u het gereedschap Pipet in en houdt u de Shift-toets ingedrukt en plaatst u er een markering op.

Stap 5

Om een witpunt te detecteren, stelt u de parameter Drempelniveau in op de maximale waarde en verplaatst u de schuifregelaar naar links totdat een wit gebied verschijnt. Markeer het gevonden gebied met het gereedschap Pipet.

Stap 6

Om het grijspunt te detecteren, hebt u een extra laag nodig die is gevuld met grijs. Schakel de zichtbaarheid van de aanpassingslaag Drempel uit en maak een nieuwe transparante laag over de afbeelding. Vul het met een neutraal grijs met behulp van de optie Vullen van het menu Bewerken. Selecteer 50% grijs in de vervolgkeuzelijst in het deelvenster Inhoud. Meng de resulterende laag met de foto in de modus Verschil.

Stap 7

Schakel de aanpassingslaag in waarop het drempelfilter zich bevindt en dubbelklik op de miniatuur om de instellingen te openen. Stel het drempelniveau in op een minimumwaarde en verplaats de schuifregelaar naar rechts totdat een zwart punt verschijnt. Dit deel van de afbeelding is het gewenste grijze gebied.

Stap 8

Voordat u de kleurbalans aanpast met Curves of Niveaus, moet u de grijsvulling- en Drempelfilterlagen uitschakelen.

Stap 9

Sla de foto op met de bewerkte kleuren met behulp van de optie Opslaan als in het menu Bestand.

Aanbevolen: