Een Tabel Roteren In Excel Rotate

Inhoudsopgave:

Een Tabel Roteren In Excel Rotate
Een Tabel Roteren In Excel Rotate

Video: Een Tabel Roteren In Excel Rotate

Video: Een Tabel Roteren In Excel Rotate
Video: Excel Tutorial: How to Transpose a Table in Excel Change From Verticle to Horizontal 2010, 2013 2023, December
Anonim

Vaak vereist wiskundige gegevensverwerking het uitvoeren van vrij complexe bewerkingen op integer-arrays. In de meeste gevallen maakt het voor het programma niet uit of de waarden van de variabelen in kolommen of rijen worden geschreven - de vereiste parameters kunnen in formules worden ingesteld. Maar als u enkele acties met de hele matrix moet uitvoeren, moet u er rekening mee houden dat Excel de taak alleen correct kan uitvoeren als de variabelen zich in kolommen bevinden.

Een tabel roteren in Excel rotate
Een tabel roteren in Excel rotate

instructies:

Stap 1

Deze situatie doet zich echter het vaakst voor bij het uitvoeren van multivariate statistische analyses met behulp van de invoegtoepassing Analysepakket. Gewoonlijk moet de matrix worden "geroteerd", alleen voor het gemak van verder werk. In beide gevallen moet de matrix worden gereflecteerd of getransponeerd. Vervolgens worden de rijen "omgedraaid" in kolommen.

Stap 2

Om te transponeren, selecteert u eenvoudig de gewenste matrix met de cursor en kopieert u deze naar het klembord met de sneltoets Ctrl + C, Ctrl + Insert, of door het item "Kopiëren" in het menu "Bewerken" te selecteren. Plaats de cursor in cel A1 als u de getransponeerde matrix op een nieuw blad gaat plaatsen. Op dezelfde manier kunt u de getransponeerde matrix in het originele blad invoegen en de primaire gegevens verwijderen. Het is niet erg handig om de getransformeerde matrix op hetzelfde blad te plaatsen terwijl u de oude behoudt en het is alleen aan te raden voor arrays met een klein volume.

Stap 3

Kies vervolgens Plakken speciaal in het menu Bewerken. U krijgt een venster "Plakken speciaal" te zien, waar u verschillende aanvullende parameters kunt opgeven. Het allerlaatste functieblok bevat twee selectievakjes: "lege cellen overslaan" en "transponeren". Vink het vakje aan voor de laatste. Als de waarden van de variabelen "met de hand" zijn ingehamerd, drukt u gewoon op OK om de bewerking uit te voeren. Dit is voldoende om de oorspronkelijke matrix correct weer te geven.

Stap 4

Als de waarden in de array het resultaat zijn van berekeningen met behulp van enkele formules, moet u voor een correcte transpositie aanvullende parameters opgeven in het venster "Plakken speciaal" uit de groep "plakken" van opdrachten. Als je de originele formules niet meer nodig hebt, selecteer je Waarden of Waarden en formaten. Dit laatste wordt geselecteerd wanneer het nodig is om het oorspronkelijke formaat van de cellen te behouden.

Stap 5

Bij het kiezen van een of andere invoegmethode met behoud van formules, moet u rekening houden met de versie van uw Office. Vanaf de tiende versie van Office, inclusief MS Excel 2002, kunnen formules worden getransponeerd zonder rekening te houden met het automatisch "schuiven" van variabelen: het programma houdt onafhankelijk rekening met deze factor en geeft de waarden correct weer. Als u een oudere applicatie gebruikt, kunnen de waarden bij het transponeren van de formules onherkenbaar veranderen, waardoor u een matrix krijgt die totaal anders is dan de originele.

Aanbevolen: