Het Formaat Van Teksten Wijzigen

Het Formaat Van Teksten Wijzigen
Het Formaat Van Teksten Wijzigen

Video: Het Formaat Van Teksten Wijzigen

Video: Formaat wijzigen in Word 2022, September
Anonim

In besturingssystemen van de Windows-familie is het mogelijk om documenten te maken, te bewerken en af ​​te drukken. Tot op heden is het aantal applicaties dat deze functie uitvoert al lang meer dan enkele honderden. Maar het principe van het wijzigen van het formaat van een tekstdocument bleef voor iedereen hetzelfde.

Het formaat van teksten wijzigen
Het formaat van teksten wijzigen

Noodzakelijk

Elke teksteditor

instructies:

Stap 1

Werken met een document begint met het maken of openen ervan. Om dit te doen, moet u een teksteditor starten, waarvan de snelkoppeling zich waarschijnlijk in het gedeelte "Programma's" van het menu "Start" bevindt (op voorwaarde dat het programma geen draagbare versie is). Het is vermeldenswaard dat sommige programma's, zoals MS Word, hun eigen snelkoppeling onderaan deze sectie hebben, terwijl andere hun eigen map hebben.

Stap 2

Nadat u het programma hebt gestart, moet u een bestand maken. Het Windows-platform wordt als universeel beschouwd, dus deze actie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Klik op het bovenste menu "Bestand" en selecteer de opdracht "Nieuw" in de lijst die wordt geopend. Mogelijk verschijnt er een venster voor u waarin u het type document moet selecteren dat u wilt maken (afhankelijk van de versie van de editor).

Stap 3

Om een ​​eerder gemaakt bestand te openen, moet u op het menu "Bestand" klikken en de opdracht "Openen" selecteren. Ga in het venster dat verschijnt naar de gewenste map, selecteer het bestand door er met de linkermuisknop op te klikken en druk op de knop "Openen" of druk op Enter. Het bestand dat u hebt geselecteerd, wordt weergegeven in het hoofdvenster van het programma.

Stap 4

Het lijkt erop dat alles zo eenvoudig is, maar de taak kan worden vereenvoudigd met behulp van speciale sneltoetsen. Om een ​​document te maken, moet u tegelijkertijd de Ctrl + N-toetsen ingedrukt houden en Ctrl + O openen. Hier is de koppelingstoets Ctrl en de operand is een functietoets, waarvan de actie gemakkelijk te onthouden is als u een klein Engels. De N-toets is nieuw en de O-toets is open. De eerste letters van deze woorden worden als bindmiddel genomen. Met deze kennis kunt u bewerkingen veel sneller uitvoeren in elke venstertoepassing.

Stap 5

Nadat u uw document hebt getypt, is het raadzaam de tekstindeling te wijzigen. Gebruik hiervoor de opdracht "Opslaan als" in het bovenste menu "Bestand". Let in het geopende venster op het veld met de vervolgkeuzelijst "Bestandstype", de waarde ervan moet worden gewijzigd. Voer vervolgens de naam van het bestand in, als u het wilt wijzigen, en klik op de knop "Opslaan" of druk op de Enter-toets.

Stap 6

Onthoud dat de opdrachten Opslaan en Opslaan als verschillend zijn, dus Ctrl + S (opslaan) werkt mogelijk niet. Vaak hebben teksteditors geen eigen combinatie voor dit commando, in sommige gevallen is dat Ctrl + Shift + S. Er is hier nog een nuance: als de toetsenbordindeling wordt gewijzigd met de opdracht Ctrl + Shift, zal de poging om het opslagvenster op te roepen hoogstwaarschijnlijk mislukken.

Stap 7

In dit geval is het mogelijk om toetsenbordnavigatie te gebruiken. Om dit te doen, drukt u op de toets alt = "Afbeelding" en u zult merken dat de elementen van mij zijn veranderd, onder de hoofdletters verschenen underscores. Gebruik de combinatie alt = "Image" + "F" om het menu "Bestand" op te roepen. Zoek in het geopende menu naar het onderstrepingsteken. Hoogstwaarschijnlijk is deze letter "k", dus druk op alt = "Image" + "K". Als resultaat krijg je de volgende combinatie alt = "Image" + "F" + "K".

Populair per onderwerp