Hoe Maak Je Een Programma Draagbaar?

Hoe Maak Je Een Programma Draagbaar?
Hoe Maak Je Een Programma Draagbaar?

Video: Hoe Maak Je Een Programma Draagbaar?

Video: How to Make Portable Applications With VMware ThinApp [EASY] 2022, September
Anonim

Elke gebruiker wordt geconfronteerd met het gemak van het gebruik van draagbare programma's. Ze kunnen op een USB-stick worden opgeslagen en op verschillende plaatsen worden gebruikt, zonder na te denken of het benodigde programma op een andere computer is geïnstalleerd. En ondanks het feit dat het niet altijd mogelijk is om een ​​programma draagbaar te maken vanwege de eigenaardigheden van het werk, kan de mogelijkheid om je eigen draagbare versie te maken soms erg handig zijn.

Hoe maak je een programma draagbaar?
Hoe maak je een programma draagbaar?

instructies:

Stap 1

Om een ​​draagbare versie van programma's te maken, hebt u aanvullende software nodig. De programma's die u nodig hebt, zijn afhankelijk van de methode die u verkiest. Het is bekend dat u een programma draagbaar kunt maken met behulp van de WinRAR-archiver en een speciale Thinstall Virtualization Suite-oplossing.

Stap 2

Als u besluit de WinRAR-archivering te gebruiken om het programma draagbaar te maken, selecteert u alle bestanden uit de werkmap van het programma en selecteert u door met de rechtermuisknop te klikken de opdracht "Toevoegen aan archief …". Vink het vakje aan naast 'SFX-archief maken'. Ga naar het tabblad Geavanceerd en klik op de knop SFX-opties. Voer de naam van het hoofdbestand in het veld "Uitvoeren na uitpakken" in. Vink op het tabblad het vakje aan naast "Uitpakken naar tijdelijke map". Informatieweergavemodus - "Alles verbergen". Maak andere instellingen van het archief naar wens en start het archief.

Stap 3

Er zijn andere programma's die kunnen worden gebruikt om een ​​programma gemakkelijk draagbaar te maken. Thinstall Virtualization Suite is bijvoorbeeld algemeen bekend. Zijn eigenaardigheid is om de wijzigingen te analyseren die elk nieuw geïnstalleerd programma in het systeem aanbrengt. Er wordt rekening mee gehouden bij het maken van draagbare versies. Met Thinstall Virtualization Suite kunt u, in vergelijking met de hierboven beschreven methode, meer finetunen van een draagbaar programma:

• Compressie en decompressie;

• Isolatie van de echte omgeving;

• De werkmap van het draagbare programma instellen.

Alle instellingen worden handmatig in *.ini-bestanden geschreven, waarna het portable programma wordt gecompileerd tot één uitvoerbaar bestand.

Populair per onderwerp