Een Video Nieten

Inhoudsopgave:

Een Video Nieten
Een Video Nieten

Video: Een Video Nieten

Video: Een Video Nieten
Video: Niettechnik - Nieten mit einer Blindnietzange 2024, Mei
Anonim

Digitale video wordt tegenwoordig verspreid via verschillende kanalen, in verschillende media, in verschillende formaten en in verschillende kwaliteit. Soms wordt de video opgesplitst in delen voor eenvoudige opslag of overdracht via communicatiekanalen. Daarom is het voor het gemak van weergave of voor bewerkingsdoeleinden vaak vereist om een video uit verschillende fragmenten te samenvoegen.

Een video nieten
Een video nieten

Noodzakelijk

Gratis VirtualDub-video-editor (beschikbaar op

instructies:

Stap 1

Krijg informatie over de eerste van de videobestanden. Open het in VirtualDub door Bestand en "Videobestand openen …" te kiezen in het menu. Open vervolgens het dialoogvenster AVI-informatie door Bestand en bestandsinformatie… te selecteren in het menu. Onthoud of noteer de waarden van de videoframeresolutie, framesnelheid, audiosamplefrequentie.

Stap 2

Haal video-informatie op uit het tweede bestand. Volg de stappen die vergelijkbaar zijn met die beschreven in de eerste stap.

Stap 3

Begin met het converteren van een van de videobestanden. Het doel van de conversie is om de videoparameters van beide bestanden op dezelfde waarden te brengen. Het is noodzakelijk dat de video's die moeten worden samengevoegd, dezelfde resolutie, framesnelheid en audiostream-sampling hebben.

Selecteer in dit stadium de waarden waarnaar de videoparameters moeten worden verlaagd. Het is logisch om de laagste van de resoluties en framesnelheden te kiezen, de hoogste audiosamplefrequentie. Noteer uw keuzes. Open de eerste van de geconverteerde bestanden.

Stap 4

Wijzig de videoframesnelheid. Selecteer Video en Volledige verwerkingsmodus in het menu. Selecteer de items Video en Framesnelheid …. Activeer in het dialoogvenster Videoframesnelheidsregeling de optie Converteren naar fps. Geef een nieuwe waarde op voor de framesnelheid. Klik OK.

Stap 5

Wijzig de resolutie van het videoframe. Selecteer Video en filters… in het menu. Klik in het dialoogvenster Filters op de knop "Toevoegen …". Markeer in de lijst van het dialoogvenster Filter toevoegen het item voor het wijzigen van de grootte en klik op OK. Vink in het dialoogvenster "Filter: Formaat wijzigen" het keuzerondje "Absoluut (pixels)" aan en geef nieuwe waarden op voor de lengtes van de zijkanten van het frame in de tekstvakken rechts van dit besturingselement. Klik op OK in beide dialoogvensters.

Stap 6

Selecteer opties voor videocompressie. Selecteer Video en compressie… in het menu. Selecteer en configureer uw favoriete codec in het dialoogvenster Videocompressie selecteren. Klik OK.

Stap 7

Wijzig de audiosamplefrequentie. Selecteer Audio en Volledige verwerkingsmodus in het menu. Selecteer vervolgens Audio en "Conversie…". Stel in het dialoogvenster Audioconversie de gewenste samplefrequentie in. Selecteer hiervoor een van de opties die overeenkomt met de standaardfrequenties, of activeer de optie Aangepast en voer uw eigen frequentiewaarde in. Klik OK.

Stap 8

Selecteer uw audiocompressie-opties. Klik in het menu op Audio en "Compressie…". Selecteer in het dialoogvenster dat verschijnt de codec van uw voorkeur. Selecteer vervolgens een van de compressie-indelingen met de bemonsteringsfrequentie die in de vorige stap is geselecteerd. Klik OK.

Stap 9

Sla je bewerkte video op. Selecteer de menu-items Bestand en "Opslaan als AVI …". Geef een naam op voor het nieuwe bestand en klik op de knop "Opslaan". Wacht tot het einde van het opnameproces.

Stap 10

Bereid de tweede videoclip voor om te combineren. Herhaal stap 3-9 voor het tweede bestand. Als resultaat van de uitgevoerde acties zal de schijf twee videobestanden met identieke parameters bevatten.

Stap 11

Open een van de videostukken die u wilt combineren. Selecteer Bestand en "Videobestand openen …" in het menu. Markeer het videobestand dat als eerste moet volgen. Dit zou een van de bestanden moeten zijn die in de vorige stappen zijn gemaakt. Klik op de knop "Openen".

Stap 12

Voeg de tweede van de te combineren plakjes toe aan de video. Selecteer Bestand en AVI-segment toevoegen… in het menu. Geef in het dialoogvenster de tweede van de bestanden op die in de vorige stappen zijn gemaakt. Klik op "Openen".

Stap 13

Pas de compressie-instellingen voor de resulterende video aan. Volg stap 6 en 8.

Stap 14

Nieten van de video. Selecteer Bestand en "Opslaan als AVI …" in het menu. Geef de naam van het uitvoerbestand op, klik op de knop "Opslaan". Wacht tot het bestand klaar is met schrijven naar schijf.

Aanbevolen: