Hoe Opera-browser Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Opera-browser Te Verwijderen
Hoe Opera-browser Te Verwijderen

Video: Hoe Opera-browser Te Verwijderen

Video: Hoe Opera-browser Te Verwijderen
Video: How to Delete your Browsing History in Opera Browser on Windows 10? 2024, Mei
Anonim

Opera-browser heeft niet het gebruikelijke verwijderingsbestand. Maar ga er niet vanuit dat u hierdoor de aanwezigheid van een onnodige browser op uw computer zult moeten accepteren en doen alsof deze gewoon niet bestaat. U kunt de Opera-browser verwijderen zonder het bestand uninslall.exe.

Hoe Opera-browser te verwijderen
Hoe Opera-browser te verwijderen

instructies:

Stap 1

Om de Opera-browser te verwijderen, opent u het Configuratiescherm vanuit het menu Start. Ongeacht hoe het paneel wordt weergegeven (in klassiek of per categorie), klik op het pictogram Programma's toevoegen of verwijderen - er wordt een nieuw venster geopend. Wacht tot er een lijst is gevormd met alle programma's die op een bepaalde computer zijn geïnstalleerd.

Stap 2

Zoek met de schuifbalk of het muiswiel de Opera-browser in de lijst en selecteer deze door eenmaal met de linkermuisknop op de gewenste regel te klikken. Aan de rechterkant van de regel wordt informatie weergegeven: hoe vaak de browser wordt gebruikt, hoeveel ruimte deze inneemt op de harde schijf en wanneer deze voor het laatst is gestart. Klik op de knop "Verwijderen".

Stap 3

Een nieuw venster "Install Opera [versienummer]" wordt geopend. Als u samen met de browser alle cookies, geschiedenis, wachtwoorden en certificaten, gebruikersinstellingen voor Opera, bladwijzers, contacten en notities wilt verwijderen, markeert u het vak "Gebruikersgegevens verwijderen" met een markering. Klik op de knop "Verwijderen" rechtsonder in het venster.

Stap 4

Nadat het verwijderingsproces is gestart, wordt de webpagina van de Opera-browser automatisch geladen, wat u zal informeren dat de verwijdering is voltooid (Opera is nu verwijderd). Als u wilt, kunt u op dezelfde pagina de reden voor het verwijderen van de browser uitleggen door het vereiste veld met een markering te markeren of uw eigen reden op te geven. In het venster Programma's toevoegen of verwijderen verdwijnt de regel met de naam van de browser uit de lijst. Doe het raam dicht.

Stap 5

Ga naar de map waar Opera is opgeslagen (standaard is de browser geïnstalleerd in de map C: / Program Files / Opera) - misschien zijn er verschillende bestanden die niet zijn verwijderd. Selecteer de Opera-map en verwijder deze op de gebruikelijke manier door op de Delete- en Enter-toetsen te drukken, of door met de rechtermuisknop op de map te klikken en de opdracht Verwijderen te kiezen in het vervolgkeuzemenu.

Aanbevolen: