Lange Tekst Kopiëren

Inhoudsopgave:

Lange Tekst Kopiëren
Lange Tekst Kopiëren

Video: Lange Tekst Kopiëren

Video: Lange Tekst Kopiëren
Video: Tekst kopiëren en plakken: Hoe kopieer en plak je teksten op je Samsung Galaxy | Samsung u0026 You 2024, Mei
Anonim

In de regel is het bij het kopiëren van zeer grote tekstfragmenten moeilijk om deze te selecteren, en niet de bewerking zelf om deze in het geheugen van de computer te plaatsen. Maar soms ontstaan er problemen met de hoeveelheid geheugen die voor deze bewerkingen is toegewezen in de gebruikte toepassing. De oplossingen zijn om gemakkelijkere methoden te gebruiken voor het selecteren van tekst of in de optimale keuze van een bewerkingsprogramma.

Lange tekst kopiëren
Lange tekst kopiëren

instructies:

Stap 1

Als de tekst die in een editor is geopend, niet op één schermblad past, is de grootste moeilijkheid het selecteren van het gewenste fragment. Het is erg onhandig om dit met een muis te doen, dus gebruik de sneltoetsen. Plaats de cursor aan het begin van het gewenste tekstfragment, houd de Shift-toets ingedrukt. Druk daarna zo vaak als nodig is op de PageDown-knop om het hele fragment te selecteren. Je kunt erop drukken en niet loslaten - in dit geval herhaalt de computer het drukken voor je, in een versneld tempo. Nadat je het hele gewenste fragment hebt gemarkeerd, gebruik je de sneltoets Ctrl + C om het op het klembord te plaatsen. Als u de volledige tekst van een geopend document moet kopiëren, gebruikt u de sneltoetsen Ctrl + A om te selecteren en Ctrl + C om te kopiëren.

Stap 2

Het kopiëren van lange tekst op internetpagina's met de muis is nog minder handig. Als het volledig in een willekeurig veld van het webformulier is geplaatst, klikt u met de linkermuisknop op dit veld en drukt u op de toetscombinatie Ctrl + A. Als gevolg hiervan wordt de volledige inhoud van dit veld met meerdere regels geselecteerd, u hoeft alleen het op het klembord met behulp van het item "Kopiëren »In het contextmenu of door op de sneltoets Ctrl + C te drukken. Dezelfde procedure kan worden gebruikt als de tekst deel uitmaakt van de pagina en geen apart formulierveld. Maar dan, na het kopiëren en plakken, zal het moeten worden "geschoond" van alle onnodige voor en na het tekstfragment van belang.

Stap 3

Als u de hierboven beschreven standaard kopieermethoden niet kunt gebruiken, probeer dan het document met tekst in een andere toepassing te openen. Elk programma heeft zijn eigen geheugenlimiet voor toewijzings- en kopieerbewerkingen - sommige kunnen werken met teksten tot tien gigabyte, andere zijn beperkt tot honderd megabyte. Bovendien kan lange tekst in brokken worden gekopieerd om aan de beperkingen van de toepassing te voldoen.

Aanbevolen: