Hoe Kom Je Erachter Welke Geluidskaart

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Welke Geluidskaart
Hoe Kom Je Erachter Welke Geluidskaart

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Geluidskaart

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Geluidskaart
Video: Sound Card For PC Explained In Hindi | I-Sound u0026 D-Sound Which is The Best ? 2024, Mei
Anonim

Als je een luidsprekersysteem hebt gekocht met meerdere luidsprekers en een subwoofer, dan heb je waarschijnlijk een meer gedetailleerde geluidssysteemopstelling nodig. Als je alleen een driver voor je geluidskaart op je computer hebt geïnstalleerd, zul je het geluid nauwelijks kunnen finetunen. Om dit te doen, moet u extra software installeren, daarom moet u het model van uw geluidskaart weten.

Hoe kom je erachter welke geluidskaart
Hoe kom je erachter welke geluidskaart

Noodzakelijk

Computer, geluidskaart, schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Er zijn twee soorten geluidskaarten: geluidskaarten die direct in het moederbord zijn geïntegreerd en geluidskaarten die apart worden aangeschaft en in een van de PCI-slots op het moederbord worden geïnstalleerd (discreet). Als je de geluidskaart apart hebt gekocht, moet je technische documentatie hebben, waaruit je het model van de geluidskaart kunt vinden.

Stap 2

Als u op bestelling een computer in elkaar heeft gezet en tevens een losse geluidskaart heeft besteld, maar de computer is in elkaar gezet in een servicecentrum, dan is er mogelijk geen technische documentatie. Dan kunt u het model van de geluidskaart achterhalen door rechtstreeks naar de geluidskaart zelf te kijken. Haal de stekker van uw computer uit het stopcontact, open het deksel van de systeemeenheid. Er zijn verschillende PCI-slots in de linkerbenedenhoek van het moederbord. Een van hen heeft een geluidskaart. Kijk maar naar de modelnaam.

Stap 3

Als u niet weet of uw computer een geïntegreerde of discrete geluidskaart heeft, kunt u dit uitzoeken. Zo herken je niet alleen het type, maar ook het model van het bord. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer en selecteer Eigenschappen. Ga dan naar het tabblad "Apparaatbeheer". Zoek in het venster dat verschijnt de regel "Geluidsapparaten". Afhankelijk van het besturingssysteem kan de naam van deze regel iets anders zijn. Klik tegenover deze lijn op de pijl. Er verschijnt een lijst met audioapparatuur. Dit wordt je geluidskaart.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op de modelnaam van de geluidskaart. Selecteer Eigenschappen in het menu dat verschijnt. Het geluidskaartmodel wordt bovenaan het venster geschreven. Zoek in dit venster het opschrift "Plaatsing". Als op deze regel "Interne bus" staat, dan is je geluidskaart geïntegreerd. Als PCI-slot is geschreven, betekent dit dat u een discreet geluidskaartmodel hebt. Nu weet je alle informatie over het type geluidskaart en het model. Op de website van de fabrikant kunt u aanvullende software downloaden.

Aanbevolen: