Hoe U Uw Computer Kunt Delen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Kunt Delen
Hoe U Uw Computer Kunt Delen

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Delen

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Delen
Video: HOE U UW WINDOWS 10-COMPUTER KUNT OVERWINTEREN #// 2021 2024, Mei
Anonim

Door algemene toegang tot bepaalde computerbronnen in te stellen, kunt u snel toegang bieden tot de informatie die u nodig hebt. Bovendien is deze methode ideaal wanneer u een pc als netwerkopslagapparaat gebruikt.

Hoe u uw computer kunt delen
Hoe u uw computer kunt delen

Noodzakelijk

beheerdersaccount

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan en wacht tot Windows klaar is met laden. Gebruik een account met beheerdersrechten om in te loggen op het systeem. Hiermee kunt u alle benodigde directorybewerkingen uitvoeren.

Stap 2

In een situatie waarin de eigenaren van netwerkcomputers geverifieerde gebruikers zijn, gebruikt u eenvoudige opties voor delen. Open het menu Deze computer. Selecteer het gewenste lokale station en klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de map die u wilt openen.

Stap 3

Selecteer Eigenschappen in het uitgevouwen menu. Open het tabblad Toegang en klik op de knop Geavanceerde instellingen. Activeer de optie "Deze map delen" door het vakje naast het gelijknamige item aan te vinken.

Stap 4

Om de harde schijf niet te zwaar te belasten, stelt u het maximum aantal gelijktijdige sessies in op 5-10. Klik op de knop Machtigingen. Markeer in het submenu Gebruikersgroepen het item Alle.

Stap 5

Vink het vakje Toestaan aan naast Volledig beheer. Als u wilt dat gebruikers alleen bestanden kunnen bekijken en kopiëren, activeert u de optie "Lezen". Druk achtereenvolgens op de knoppen "Toepassen" en Ok.

Stap 6

Soms maken computers deel uit van een relatief groot lokaal netwerk. Deel niet met alle gebruikers als u niet zeker bent van hun betrouwbaarheid. Maak een gastaccount aan op uw computer.

Stap 7

Vergeet niet om dit account te beveiligen met een wachtwoord. Anders kunt u de toegang tot mappen niet correct openen. Open de eigenschappen van de gewenste map, klik op de knop "Delen" in het bijbehorende menu.

Stap 8

Voer de naam in van het account dat u onlangs hebt geactiveerd in de beschikbare velden. Stel de vereiste machtigingen voor dit account in, zoals Lezen en Schrijven.

Stap 9

Klik op de knoppen "Toepassen" en OK. Opgemerkt moet worden dat deze methode een belangrijk nadeel heeft: netwerkgebruikers hebben niet tegelijkertijd toegang tot mappen. Als dit voor u van cruciaal belang is, gebruikt u de Windows HomeGroup-mogelijkheden.

Aanbevolen: