Een Computer Aansluiten Op Een Versterker

Inhoudsopgave:

Een Computer Aansluiten Op Een Versterker
Een Computer Aansluiten Op Een Versterker

Video: Een Computer Aansluiten Op Een Versterker

Video: Een Computer Aansluiten Op Een Versterker
Video: Je PC aansluiten op je Muziekinstallatie? Dit zijn de BESTE opties 2024, Mei
Anonim

Als je de hoogste geluidskwaliteit uit je computer wilt halen, moet je niet letten op computerluidsprekers, maar op audioapparatuur, in het bijzonder goede luidsprekers en een versterker (of ontvanger). Helaas zijn versterkers niet altijd compatibel met computergeluidskaartuitgangen. Dit is echter slechts een op te lossen kwestie.

Een computer aansluiten op een versterker
Een computer aansluiten op een versterker

instructies:

Stap 1

Als je te maken hebt met een hoogwaardige en goedkope, zij het verouderde, versterker uit de tijd van de USSR, dan is de eenvoudigste manier om een adapterkabel te kopen waarmee je de versterker op de uitgang van de geluidskaart kunt aansluiten. In de overgrote meerderheid van de gevallen zal het een minijack zijn - 5DIN-adapter, die wijdverbreid is in alle radiomarkten en winkels en goedkoop is. Als het niet mogelijk was om zo'n adapter te kopen, kunt u deze zelf solderen, nadat u eerder de minijack en 5DIN-connectoren hebt verkregen. In dit geval moet u het volgende weten: het tweede contact van de 5DIN-connector is massa (het is het bovenste), de 3e en 5e zijn respectievelijk de linker- en rechterluidspreker.

Stap 2

Voor modernere versterkers heb je een nog algemenere minijack naar RCA-adapter nodig (ook wel tulpen genoemd).

Stap 3

Als je versterker (of receiver) een digitale ingang heeft, dan is dit de beste optie. Kies de juiste kabel (coax of fiber) voor je geluidskaart en versterkeringang en geniet van het geluid.

Aanbevolen: