Boeken Opnemen

Inhoudsopgave:

Boeken Opnemen
Boeken Opnemen

Video: Boeken Opnemen

Video: Boeken Opnemen
Video: Hoe schrijf ik een boek - dag 30 NaNoWriMo 2024, Mei
Anonim

In de boekhouding vindt de weerspiegeling van dezelfde transactie plaats met behulp van de dubbele invoermethode. Dit geldt voor alle activiteiten die binnen de onderneming worden verricht. Ook moet elke operatie worden gedocumenteerd.

Boeken opnemen
Boeken opnemen

Noodzakelijk

1C-programma of een ander boekhoudprogramma dat in uw bedrijf wordt gebruikt

instructies:

Stap 1

Afhankelijk van de kosten en het doel van de gekochte boeken in uw onderneming, classificeert u ze in een specifieke categorie, bijvoorbeeld materialen, inventaris, enzovoort. Afhankelijk hiervan, het bedrag en het aantal gekochte boeken, verwijs je de bon naar deze rekening in het journaal van zakelijke transacties, bijvoorbeeld als je ze als materiaal hebt geïdentificeerd, gebruik dan rekening 10.

Stap 2

Geef niet de totale kosten van boeken aan, en als het voor elk hetzelfde is en ze identiek aan elkaar zijn, noteer dan het totale bedrag en hun aantal. Boeken die verschillen in waarde, inhoud of andere kenmerken moeten als verschillende items worden vermeld, maar binnen het kader van één zakelijke transactie voor de ontvangst van het bedrag op een specifieke rekening.

Stap 3

Noteer de kosten van fondsen voor de aankoop van boeken. Aangezien dubbele boeking wordt gebruikt in de boekhouding, betekent een toename van het geld op de ene rekening een overeenkomstige afname in de andere. Ook hier hangt alles af van de waarderingsgrondslag van uw onderneming, meestal verwijst de aankoop van dit soort producten naar de algemene productie of algemene kosten, afhankelijk van het doel van de boeken en het type activiteit van de onderneming. Het kunnen ook verkoopkosten zijn enzovoort. Crediteer deze factuur voor een zakelijke transactie.

Stap 4

Als u niet door de boekhouding kunt navigeren, download dan een korte collegereeks over dit onderwerp, met name voor onderwerpen die verband houden met de activiteiten van uw bedrijf, het boekhoudbeleid, het rekeningschema en hun structuur. Ook is het raadzaam om de in uw organisatie gehanteerde grondslagen voor financiële verslaggeving en het rekeningschema altijd bij de hand te hebben. Als u inconsistenties met de wetgeving constateert, meld dit dan zeker aan het hoofd van het bedrijf of de boekhoudafdeling.

Aanbevolen: