Een Afbeelding Opnieuw Formatteren

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Opnieuw Formatteren
Een Afbeelding Opnieuw Formatteren

Video: Een Afbeelding Opnieuw Formatteren

Video: Een Afbeelding Opnieuw Formatteren
Video: Mijn windows laptop formatteren en volledig opnieuw herinstalleren. 2024, Mei
Anonim

Elke keer na uw volgende reis of evenement moet u de foto's naar uw harde schijf kopiëren en, indien mogelijk, de beste foto's op uw pagina op internet plaatsen. Soms moet hiervoor het beeldformaat worden gewijzigd.

Een afbeelding opnieuw formatteren
Een afbeelding opnieuw formatteren

Noodzakelijk

Gimp-software

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u de beelden van de geheugenkaart van de camera naar de harde schijf kopiëren. Open hiervoor Windows Verkenner, open de schijf die bij de camera hoort, selecteer de gewenste afbeeldingen en kopieer ze. Om te kopiëren, kunt u zowel de sneltoetsen (Ctrl + C of Ctrl + Insert) als het contextmenu gebruiken.

Stap 2

Selecteer de map waar u uw nieuwe foto's wilt opslaan. De beste oplossing zou zijn om een nieuwe map aan te maken. Vergeet niet de originele of gedenkwaardige naam van de directory te vermelden. Nu kunt u afbeeldingen invoegen, hiervoor gebruikt u de vergelijkbare sneltoetsen (Ctrl + V of Shift + Insert) of de overeenkomstige opdracht van het contextmenu.

Stap 3

Het blijft om een programma te downloaden voor het bewerken van grafische documenten, d.w.z. foto's. Het wordt aanbevolen om de gratis Gimp-applicatie te gebruiken, die onder veel besturingssystemen werkt, zoals Windows, Linux en MacOS. Om naar de downloadpagina te gaan, klikt u op de volgende link https://gimp.ru/viewpage.php?page_id=8. Selecteer uw systeem en klik op de bijbehorende link.

Stap 4

Nadat u de software hebt gedownload en geïnstalleerd, start u Gimp door te dubbelklikken op het pictogram op uw bureaublad. Om foto's te openen, gebruikt u het bovenste menu "Bestand" en klikt u op de knop "Openen" of drukt u op de sneltoets Ctrl + O. Selecteer in het venster Bestand openen grafische documenten en klik op de knop "Openen".

Stap 5

Klik in het bovenste menu op "Bestand" en selecteer "Opslaan als". Geef in het geopende venster de opslagmap en de nieuwe bestandsindeling op. Druk op de Enter-toets of de knop "Opslaan". Op deze manier moet je het doen met alle afbeeldingen, als er meerdere zijn.

Stap 6

Ook in dit programma is het mogelijk om de kleur, het contrast en de helderheid van foto's te wijzigen. Bij gebruik van extra plug-ins heeft u de mogelijkheid om de functionaliteit van het programma op het niveau van Adobe Photoshop te brengen.

Aanbevolen: