Een Gadget Uitschakelen?

Inhoudsopgave:

Een Gadget Uitschakelen?
Een Gadget Uitschakelen?

Video: Een Gadget Uitschakelen?

Video: Een Gadget Uitschakelen?
Video: Disabling touchpad on HP laptops 2024, April
Anonim

Moderne OS-versies gebruiken gadgets om prachtige digitale of analoge klokken, weerwidgets, valutakoersen, minigames en andere handige of vermakelijke applicaties op de desktop weer te geven. Dit is een aparte klasse van programma's die constant aanwezig zijn op de desktop. De gebruiker heeft de mogelijkheid om deze naar eigen goeddunken in of uit te schakelen.

Een gadget uitschakelen?
Een gadget uitschakelen?

Noodzakelijk

Windows 7 of Vista

instructies:

Stap 1

Beweeg de muisaanwijzer over het gadgetvenster op het bureaublad. Tegelijkertijd verschijnt een reeks pictogrammen in de rechterbovenhoek, waaronder een knop die de gadget sluit - zoals in een gewoon venster, is deze gemarkeerd met een kruis. Klik met uw muis op dit pictogram en het widgetvenster wordt gesloten. Op deze manier kunt u alle gadgets uitschakelen, zowel de gadgets die met het besturingssysteem zijn geïnstalleerd als de gadgets die de gebruiker zelf installeert.

Stap 2

De andere methode is alleen van toepassing op gadgets uit de vooraf geïnstalleerde set Windows-desktopgadgets. Er is een aparte applet om ze te beheren in het "Configuratiescherm". Start het paneel door op de knop "Start" te klikken om het hoofdmenu van het besturingssysteem te openen en de link naar deze systeembesturing in de rechterkolom te selecteren. Klik op "Vormgeving en personalisatie" of "Programma's" - beide secties hebben dezelfde set links onder de kop "Desktopgadgets". In deze set kun je op de naam klikken, op de link "Gadgets toevoegen aan het bureaublad" of "Gadgets verwijderen". Wat je ook kiest, het resultaat zal hetzelfde zijn - er verschijnt een andere op het scherm met een set gadgets die deel uitmaken van de basisset van Windows. Je kunt het ook oproepen vanuit het contextmenu van het bureaublad - speciaal hiervoor wordt het item "Gadgets" daar geplaatst.

Stap 3

De lijst met pictogrammen van de geopende applet van het Configuratiescherm bevat een complete set gadgets, ongeacht of ze momenteel zijn ingeschakeld. Zoek het pictogram dat bij de gadget hoort die moet worden uitgeschakeld en klik er met de rechtermuisknop op. Het pop-up contextmenu bevat slechts twee items, selecteer "Verwijderen" en de taak zal worden opgelost. Dit is een radicale uitschakelingsmethode, aangezien het pictogram na toepassing uit de set in deze applet zal verdwijnen. Het zal echter gemakkelijk zijn om het indien nodig te herstellen - selecteer gewoon de link "Bureaubladgadgets geïnstalleerd door Windows" in het configuratiescherm.

Stap 4

Het contextmenu van het bureaublad biedt de mogelijkheid om alle gadgets tegelijk uit te schakelen. Om het te gebruiken, klikt u met de rechtermuisknop op de "achtergrond" en schakelt u in het gedeelte "Beeld" van het geopende menu de regel "Bureaubladgadgets weergeven" uit.

Aanbevolen: