Een Volumeregelaar Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Volumeregelaar Aansluiten
Een Volumeregelaar Aansluiten

Video: Een Volumeregelaar Aansluiten

Video: Een Volumeregelaar Aansluiten
Video: Je decoder op je modem via PLC aansluiten 2024, Mei
Anonim

De volumeregeling wordt geïnstalleerd tussen de uitgang van de computergeluidskaart en de ingang van de versterker. Het is meestal inbegrepen in de versterker. Maar als het apparaat zelfgemaakt is, kan de volumeregeling ontbreken.

Een volumeregelaar aansluiten
Een volumeregelaar aansluiten

instructies:

Stap 1

Bereid een jackplug (stereo, hoofdtelefoon, 3,5 mm diameter) en twee cinch-pluggen (ook bekend als RCA en Azië) voor.

Stap 2

Neem twee identieke variabele weerstanden met een nominale waarde van 20 tot 200 kilo-ohm. Plaats ze op een tafel zodat de draden van beide weerstanden naar beneden zijn gericht en de assen naar u toe gericht zijn.

Stap 3

Verbind de linker klemmen van beide weerstanden met de gemeenschappelijke contacten van alle drie de connectoren: "jack" en twee "tulpen".

Stap 4

Sluit de rechteraansluiting van een van de weerstanden aan op de jack-aansluiting die overeenkomt met het linkerkanaal en de andere weerstand op zijn eigen aansluiting die overeenkomt met het rechterkanaal.

Stap 5

Neem twee condensatoren met een capaciteit van enkele tienden van een microfarad. Verbind de eerste met een van de klemmen met het middelste contact van een variabele weerstand, de tweede - ook een van de klemmen met het middelste contact van de andere variabele weerstand.

Stap 6

Sluit de resterende vrije kabel van de eerste condensator aan op het middelste contact van een connector van het type "tulp", en de tweede op het middelste contact van een andere van dezelfde connector.

Stap 7

Gebruik desgewenst één dubbele weerstand in plaats van twee afzonderlijke variabele weerstanden. Maar dan werkt het niet om het volume op de kanalen apart aan te passen. We zullen een stereobalansregeling moeten toevoegen. Het is een enkele variabele weerstand met een nominale waarde van enkele tientallen kilo-ohm. Verbind de linkerkabel met het centrale contact van een van de "tulpen", de rechter - met het centrale contact van de andere. Sluit de middelste klem aan op de gemeenschappelijke draad.

Stap 8

Gebruik voor de toonregeling, als u deze wilt instellen, alleen een dubbele variabele weerstand met een waarde van ongeveer 100 kilohm. Verbind bij beide secties de linker terminals met de middelste en verbind ze met de gemeenschappelijke draad. Sluit de rechteraansluiting van een sectie via een condensator van 0,2 microfarad aan op de middelste klem van een volumeregelingsweerstand, en de rechterklem van de andere sectie via dezelfde condensator op de middelste klem van de tweede volumeregelingsweerstand.

Stap 9

Installeer de volumeregelaar in de behuizing.

Stap 10

Koppel de stroom naar de computer en de versterker los. Sluit "Jack" aan op de line-out van de geluidskaart, en "tulps" - op de line-in van de versterker.

Aanbevolen: