Een Harde Schijf Retourneren?

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Retourneren?
Een Harde Schijf Retourneren?

Video: Een Harde Schijf Retourneren?

Video: Een Harde Schijf Retourneren?
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, Mei
Anonim

U kunt een beschadigde harde schijf binnen 14 dagen na aankoop terugsturen naar de winkel na een kwaliteitsonderzoek en een schriftelijke aanvraag. Breng het harde boekdeel weer tot leven, d.w.z. om te proberen de verloren gegevens ervan te herstellen, is het in sommige gevallen mogelijk om thuis speciale programma's te gebruiken.

Een harde schijf retourneren?
Een harde schijf retourneren?

instructies:

Stap 1

Zodra er informatie verloren ging die op de schijf was opgeslagen, moet u de computer onmiddellijk uitzetten, de behuizing openen en de harde schijf pakken. De noodzaak voor deze acties wordt veroorzaakt door het feit dat gegevens die kunnen worden hersteld, waarschijnlijk worden overschreven bij het opstarten van het systeem. Probeer daarom niet te werken op een computer met verloren informatie.

Stap 2

Probeer de harde schijf met gegevens aan te sluiten op een andere computer in Slave-modus. Gebruik de speciale applicatie PC Inspector File Recovery die gratis te downloaden is op internet. Het programma zoekt naar verwijderde bestanden en geeft een rapport weer op het computerscherm Selecteer de gewenste bestanden en sla ze op.

Stap 3

Als volumes niet worden weergegeven in Windows Verkenner, wordt aanbevolen om MBRTool te gebruiken. Het programma is gratis en wordt gratis verspreid. Het probleem kan worden veroorzaakt door schade aan de Master Boot Table (MBR), meer bepaald de sectortabellen. MBRTool analyseert bestaande bestandsstructuren en herstelt beschadigde tabellen.

Stap 4

Controleer de schijf op beschadigde sectoren. Houd er rekening mee dat de wizards van het servicecentrum het gebruik van de ingebouwde hulpprogramma's ScanDisk of F Disk niet aanbevelen. De voorkeur wordt gegeven aan de software van de fabrikant van de harde schijf en herstel van slechte sectoren aan het gespecialiseerde hulpprogramma dd_rescue. Er wordt aangenomen dat dit Linux-programma het maximale aantal slechte sectoren van de harde schijf weer tot leven kan brengen.

Stap 5

Het verschijnen van een karakteristieke geur kan betekenen dat de controller is doorgebrand. In dit geval kunt u proberen de kaart te vervangen door dezelfde van de reserveschijf. Voor deze handeling is een schroevendraaier voldoende. Voor meer ernstige mechanische schade wordt aanbevolen om contact op te nemen met het servicecentrum.

Aanbevolen: