Een Documentbestand Maken Document

Inhoudsopgave:

Een Documentbestand Maken Document
Een Documentbestand Maken Document

Video: Een Documentbestand Maken Document

Video: Een Documentbestand Maken Document
Video: PDF maken van een Word-document 2024, Maart
Anonim

IT-technologie-experts hebben onthuld dat de meeste problemen waarmee beginnende gebruikers worden geconfronteerd, geen complexe taken zijn, maar acties die niet veel kennis vereisen. Bijvoorbeeld hoe u een documentbestand maakt, hoe u tekst kopieert en in een ander document plakt. Het maken van een documentbestand is eenvoudig en gemakkelijk te doen.

Een documentbestand maken document
Een documentbestand maken document

Noodzakelijk

Elke teksteditor

instructies:

Stap 1

Een documentbestand wordt opgevat als een document dat in een teksteditor wordt gemaakt. Welke tekstverwerkers ken je? Er zijn er nogal wat, van de standaardoplossingen van de lijn van Windows-besturingssystemen kan men Kladblok en WordPad onderscheiden. De bekende bestandsbeheerder Total Commander bevat een apart product - AkelPad, en het Microsoft Office-pakket kan het maken van een tekstdocument in MS Word aanbieden. Zoals u kunt zien, zijn er tal van toepassingen waarin u een documentbestand kunt maken.

Stap 2

Laten we nu eens kijken hoe u een document kunt maken in de bovenstaande programma's. Een van alle eenvoudige tekstverwerkingsprogramma's die er zijn, is Kladblok. Het kan worden gestart vanuit het menu Start door het notebookpictogram te selecteren in de lijst met standaardprogramma's. Wanneer deze toepassing wordt gestart, wordt automatisch een tijdelijk bestand gemaakt en opgeslagen in een map die door het besturingssysteem is aangewezen. Wanneer u het programma afsluit, verschijnt er een bericht op het scherm waarin u wordt gevraagd om het verzoek om het bestand op te slaan te bevestigen. U kunt het bestand ook op een andere manier opslaan: klik op het menu "Bestand" en selecteer "Opslaan als". Geef in het geopende venster het pad naar de opslagmap op en klik op de knop "Opslaan".

Stap 3

De volgende teksteditor uit de reeks standaard Windows-programma's is WordPad. Dit hulpprogramma is ook bedoeld om teksten te schrijven en op te slaan, maar hier kunt u de tekst opmaken zodat deze er na het afdrukken mooi uitziet en prettig leesbaar is. Het principe van het opslaan van het bestand in deze editor is niet veranderd ten opzichte van de vorige tegenstander. Toegegeven, de interface van dit programma in het Windows Seven-besturingssysteem is enigszins veranderd en in plaats van de gebruikelijke menu's zijn er afzonderlijke knoppen verschenen, wat er veel handiger uitziet. Om het bestand op te slaan, is het nu voldoende om op de enige knop "Opslaan" met de afbeelding van een diskette te drukken.

Stap 4

In de AkelPad-editor is het principe van het opslaan van documenten hetzelfde als in een kladblok, dus het heeft geen zin om hetzelfde te schrijven. De MS Word-teksteditor houdt zichzelf apart - met zijn hulp kun je niet alleen opmaak aan de tekst toevoegen, maar ook een beschrijving van sommige elementen, het werd mogelijk om hyperlinks, macro's, invoegingen, enz. toe te voegen. In versies van dit programma, te beginnen met Microsoft Office 2007, zijn de navigatiebalken volledig verdwenen en zijn de tabbladen voor slimme bediening verschenen. Om op te slaan, is een aparte knop "Opslaan" gemarkeerd in de vorm van een diskette, zoals in het geval van WordPad in Windows 7. Deze bewerking kan ook worden uitgevoerd door op de sneltoets Ctrl + S te drukken.

Aanbevolen: