Hoe De Codec Te Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Codec Te Achterhalen
Hoe De Codec Te Achterhalen

Video: Hoe De Codec Te Achterhalen

Video: Hoe De Codec Te Achterhalen
Video: wifi wachtwoord achterhalen 2024, Mei
Anonim

Soms wordt een van internet gedownload bestand, of het nu een film of muziek is, niet afgespeeld en wanneer u het probeert te starten, geeft de speler een bericht weer dat de vereiste codec voor afspelen niet in het systeem is gevonden. In een dergelijke situatie kunt u een bekende set van verschillende codecs downloaden, deze installeren en vervolgens proberen het gedownloade bestand uit te voeren. Maar als de vereiste codec in deze set ontbreekt, helpt het niet. Daarom moet u eerst precies weten welke codec is gebruikt om de film of het nummer te comprimeren.

Hoe de codec te achterhalen
Hoe de codec te achterhalen

instructies:

Stap 1

U kunt de codec achterhalen met behulp van het gespecialiseerde programma MediaInfo, dat gratis kan worden gedownload van de website van de ontwikkelaar. Met dit programma kunt u technische informatie uit video- of audiobestanden halen. Indien geïnstalleerd op een harde schijf, neemt het ongeveer 5 megabyte aan ruimte in beslag en is het, indien de gebruiker dat wenst, ingebed in het contextmenu van Windows Verkenner.

Stap 2

Na installatie wordt het programma automatisch geladen, mocht dit niet zijn gebeurd, voer het dan uit. Het hoofddialoogvenster wordt voor u geopend. Ga naar het menu "Bestand", selecteer in de vervolgkeuzelijst de opdracht "Openen" en nogmaals "Bestand …". Ga via het standaard Windows Verkenner-venster naar de map met het gedownloade bestand en specificeer het door op "Selecteren" te klikken.

Stap 3

Het programma zal standaard korte technische informatie over dit bestand weergeven. Als u meer gedetailleerde informatie nodig heeft, selecteert u het juiste presentatieformaat in het menu "Bekijken". Als u het formaat "Tabel" specificeert voor weergave, zult u zien dat de informatie in tabelvorm wordt gepresenteerd. Als u bijvoorbeeld een muziekbestand ter informatie hebt geselecteerd, ziet u in de tabelkolom "Audiocodecs" de naam van de codec die is gebruikt om het te comprimeren.

Stap 4

Op dezelfde manier kunt u filmcodecs ontdekken. Omdat films zowel video- als audiotracks bevatten, heeft elk van hen zijn eigen codec. Wijs het programma naar het gewenste videobestand en in de kolommen "Codecs Video" en "Audio Codecs" van de tabel ziet u de namen van de codecs die in het besturingssysteem moeten worden geïnstalleerd om deze film af te spelen.

Aanbevolen: