Een Cd-rom Op Een Computer Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Cd-rom Op Een Computer Aansluiten
Een Cd-rom Op Een Computer Aansluiten

Video: Een Cd-rom Op Een Computer Aansluiten

Video: Een Cd-rom Op Een Computer Aansluiten
Video: Install a CD drive 2024, Mei
Anonim

Een cd-rom is een optische schijf met informatie erop die niet kan worden herschreven. Zo staat de afkorting CD-ROM voor Compact Disc Read-Only Memory. Het aansluiten bestaat uit het plaatsen van de schijf in een cd-lezer die in de computer is geïnstalleerd. Heel vaak verwijst de naam van de cd-rom echter naar de lezer zelf. Het aansluiten op een computer is een iets gecompliceerder proces.

Een cd-rom op een computer aansluiten
Een cd-rom op een computer aansluiten

instructies:

Stap 1

Schaf een speciale IDE / ATAPI-USB-converter aan als u uw cd-rom-station van tijd tot tijd snel op uw desktop- of laptopcomputer moet aansluiten. Structureel is het gemaakt als een gewoon verbindingssnoer, met aan het ene uiteinde een USB-connector en aan de andere kant een zeer brede speciale connector. U moet deze connector in de sleuven aan de achterkant van het cd-rom-station steken. Het is zo ontworpen dat het twee slots tegelijk overlapt - degene die dient om de voedingsbus aan te sluiten en degene die gegevensuitwisseling via de IDE / ATAPI-interface mogelijk maakt.

Stap 2

Sluit de tweede connector van het apparaat aan op de USB-poort van de computer en het systeem zal de cd-rom-drive herkennen. De indicator op de brede connector gaat branden en u kunt het externe optische schijfstation bedienen.

Stap 3

Als u het cd-rom-station permanent moet aansluiten met de installatie ervan in de systeemeenheid, start u de procedure door de computer uit te schakelen en los te koppelen van het netwerk. Plaats de behuizing zo dat u gemakkelijk toegang hebt tot beide zijvlakken.

Stap 4

Verwijder de linker- en rechterpanelen van de systeemeenheid door twee schroeven los te draaien waarmee ze aan de achterkant van de behuizing zijn bevestigd. De standaard toren is ontworpen voor 5-inch top bays - bereid er een voor installatie voor. U moet de plastic afdekking op het voorpaneel tegenover dit compartiment verwijderen.

Stap 5

Installeer de cd-rom in het voorbereide compartiment, pas de positie aan ten opzichte van het voorpaneel van de systeemeenheid en bevestig deze met vier schroeven - twee aan de linker- en rechterkant van het chassis van de systeemeenheid.

Stap 6

Steek een van de vrije connectoren op de voedingskabel in de overeenkomstige sleuf aan de achterkant van het optische station. Gebruik vervolgens de IDE-lintkabel om de cd-rom aan te sluiten op de connector op het moederbord.

Stap 7

Sluit de systeemeenheid, plaats de losgekoppelde draden terug op het achterpaneel en zet de computer aan. Nadat het systeem is opgestart, moet het het nieuwe apparaat herkennen en er een stuurprogramma voor installeren vanuit zijn eigen database. Als dit niet het geval is, installeer het dan handmatig met behulp van de software die bij het cd-rom-station is geleverd, of door het te downloaden van de website van de fabrikant op internet.

Aanbevolen: