Hoe Het Systeem In Ubuntu Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Systeem In Ubuntu Te Herstellen
Hoe Het Systeem In Ubuntu Te Herstellen

Video: Hoe Het Systeem In Ubuntu Te Herstellen

Video: Hoe Het Systeem In Ubuntu Te Herstellen
Video: Linux-handleiding voor beginners 2024, Mei
Anonim

Soms moet u een reservekopie van het systeem maken en deze vanuit het archief herstellen. In besturingssystemen van de Windows-familie kan deze taak in een paar klikken worden uitgevoerd, maar voor systemen van de Linux-familie zijn enkele muisbewegingen niet voldoende.

Hoe het systeem in Ubuntu te herstellen
Hoe het systeem in Ubuntu te herstellen

Noodzakelijk

Besturingssysteem Linux Ubuntu

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u de standaard Ubuntu Live-opstartschijf bij de hand hebben waarvan het huidige systeem op uw harde schijf is geïnstalleerd. De grootte van het archief met het systeem in zijn pure vorm zal ten minste 3 zijn, in de gecomprimeerde vorm ten minste 1,5 GB, dus u moet een schijf van de juiste grootte selecteren (als u van plan bent het archief op een verwisselbaar medium op te slaan).

Stap 2

Plaats de installatieschijf in de lade en voer deze automatisch uit terwijl u uw computer opnieuw opstart. Selecteer in het menu de regel "Start Ubuntu zonder installatie". Open de console, de zogenaamde "Terminal" - een programma dat lijkt op de opdrachtregel in OS Windows. Druk op de toetscombinatie Ctrl + alt="Afbeelding" + T of via het menu "Toepassingen" en de sectie "Standaard".

Stap 3

In besturingssystemen van de Linux-familie is er geen concept van een beheerder en alleen een gebruiker; er is een supergebruiker, wat gelijk staat aan een beheerder. Om de meeste acties uit te voeren die door de supergebruiker zijn toegestaan, moet u het commando $ sudo -s registreren en op de Enter-toets drukken. De index # wordt automatisch toegevoegd aan alle volgende opdrachten, dus u moet opdrachten zonder dit symbool invoeren.

Stap 4

Om alle schijven weer te geven, voert u de opdracht fdisk -l in en drukt u op Enter. Zoek de schijf waarvan u een back-up wilt maken en onthoud de naam, bijvoorbeeld / dev / sdb1. Nu moet u een map maken die de inhoud van de geselecteerde sectie bevat. Voer het commando mkdir / media / papka in gevolgd door mount / dev / sdb1 / media / papka.

Stap 5

Om sommige mappen uit te sluiten als ongewenst voor archivering, voert u het commando gedit / media / backup / exclude in. Geef de lijst met mappen op en klik op de knop "Opslaan" en sluit vervolgens het document. Om naar de archiefmap te navigeren, voert u de opdracht cd / media / bubunta in en voert u vervolgens tar -X / media / backup / exclude -czf /media/backup/backup.tgz * in. Het laatste commando start de start van de archivering. Na een tijdje is het archief klaar.

Stap 6

Om vanuit een archief te herstellen, kopieert u het naar een specifieke map door de volgende opdracht cp _path_to_archive_source_folder uit te voeren. Je kunt het uitpakken met het volgende commando tar -xzpsf backup.tgz. Om de bootloader te installeren, voer je de volgende regel uit in een terminal, grub-install –root-directory = / media / papka / dev / sdb. De restauratie was voltooid.

Aanbevolen: