Hoe Het Startmenu Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Startmenu Te Verwijderen
Hoe Het Startmenu Te Verwijderen

Video: Hoe Het Startmenu Te Verwijderen

Video: Hoe Het Startmenu Te Verwijderen
Video: Apps verwijderen uit Startmenu 2024, Mei
Anonim

Wanneer een gebruiker van het besturingssysteem Windows XP een probleem heeft met het weergeven van de taakbalk, in het bijzonder het menu "Start", dan worden alle middelen gebruikt. Omdat een storing in het systeem altijd voelbaar is, en dit probleem manifesteert zich, zoals altijd, op het meest ongelegen moment.

Hoe het menu te verwijderen
Hoe het menu te verwijderen

Noodzakelijk

Beheer uw Startmenu en Register-instellingen, u hebt ook nircmd-software nodig

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om het menu Start te verbergen of te verbergen. Elke methode is universeel. Het kan enkele minuten duren om deze stappen te voltooien. De eenvoudigste manier om de weergavefunctie van het menu Start te wijzigen, is in de taakbalkinstellingen. Ga hiervoor naar de menu-instellingen "Start": klik met de rechtermuisknop op het menu "Start" - selecteer "Eigenschappen". Hierdoor worden de taakbalk en het venster Eigenschappen van het menu Start geopend. Vink in het gedeelte "De taakbalk ontwerpen" het vakje aan naast "De taakbalk automatisch verbergen", klik op "OK". Zodra u het aanpassingsvenster van het Startmenu sluit, wordt de taakbalk automatisch verborgen onder aan het scherm. Om de taakbalk te bekijken, verplaatst u de cursor naar de onderkant van het scherm - de taakbalk verschijnt automatisch op het scherm.

Hoe het menu te verwijderen
Hoe het menu te verwijderen

Stap 2

Met de vorige methode kunt u de taakbalk een tijdje verbergen. Om de taakbalk volledig te verbergen, kunt u het gespecialiseerde programma nircmd gebruiken. Het programma vereist geen installatie, heeft een laag bestandsgewicht, waardoor u het RAM-geheugen van de computer niet kunt laden. Het programma start eerst, daarna start de opdrachtregel. De vereiste opdracht wordt ingevoerd in de opdrachtregel, na het invoeren van de opdracht kunt u de nodige wijzigingen waarnemen.

Voer het bestand "nircmd.exe" uit, dat zich in het programma-archief bevindt. U ziet een dialoogvenster met twee knoppen. Sluit dit venster pas als u de opdracht hebt ingevoerd. Vervolgens starten we de opdrachtregel: menu "Start" - "Uitvoeren" - "cmd.exe". Voer het commando "nircmd win hide class" Shell_TrayWnd " in - druk op Enter. U zult zien dat de taakbalk volledig van het scherm is verdwenen. Klik vervolgens op OK in het nircmd-venster. Om de taakbalk terug te brengen, voer je nircmd uit - voer de opdrachtregel uit - voer het commando "nircmd win show class" Shell_TrayWnd " - Enter in.

Aanbevolen: