Penselen Openen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Penselen Openen In Photoshop
Penselen Openen In Photoshop

Video: Penselen Openen In Photoshop

Video: Penselen Openen In Photoshop
Video: Download and Install Brushes In Photoshop CC 2024, Mei
Anonim

Om verschillende bewerkingen uit te voeren voor het verwerken van voltooide of het maken van nieuwe afbeeldingen op een computer, worden gespecialiseerde programma's gebruikt - grafische editors. Adobe Photoshop is zo'n programma en het penseel is een van de belangrijkste hulpmiddelen van deze toepassing. Hij is het die het vaakst wordt gebruikt in het werk van professionele ontwerpers en amateurs, daarom zijn er al een groot aantal extra sets gemaakt waarmee u de basislijst met penselen kunt aanvullen.

Penselen openen in Photoshop
Penselen openen in Photoshop

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Gebruik het pictogram in de werkbalk om de momenteel actieve penseelset te openen. Het heeft een gestileerd penseel en een penseeltip verschijnt bij de muisaanwijzer. Het klikken op dit pictogram kan worden vervangen door op de B-toets (Russische "I") te drukken. Na het activeren van de tool verschijnen de bijbehorende bedieningselementen in het paneel "Parameters" - klik op het tweede pictogram van links om een tabel te openen met alle beschikbare penselen in de huidige set penselen.

Stap 2

Dezelfde tabel kan in een apart paneel worden geopend - druk op de F5-toets of selecteer het item "Brush" in het gedeelte "Venster" van het grafische editormenu. Er wordt een venster geopend op het tabblad "Brush", waarmee u de parameters van het penseel van de geselecteerde vorm kunt verfijnen. De vorm kan worden gewijzigd in de tabel die hier is geplaatst, of op het aparte tabblad "Borstelsets".

Stap 3

Als u een bestand met een set penselen van internet hebt gedownload of op een andere manier hebt ontvangen, is het heel eenvoudig om het in een grafische editor te openen - dubbelklik op dit object met de linkermuisknop. Als Photoshop actief is, zult u geen effecten merken, maar de verzameling penselen uit het bestand wordt toegevoegd aan de huidige lijst met penselen en u kunt deze gebruiken.

Stap 4

U kunt een set uit een bestand toevoegen en de dialoogvensters van de grafische editor zelf gebruiken. Om dit te doen, klikt u op het bovengenoemde tabblad "Brush Sets" op het pictogram in de rechterbovenhoek en selecteert u in het contextmenu dat wordt geopend de regel "Penselen laden". Zoek in het openingsdialoogvenster het gewenste abr-bestand, selecteer het en klik op de knop "Laden".

Stap 5

Het contextmenu van het tabblad Penseelvoorinstellingen bevat een lijst met penseelverzamelingen die u naar behoefte kunt laden of verwijderen. U kunt ook een set uit uw bestand met de extensie abr aan deze lijst toevoegen. Om dit te doen, plaatst u het in dezelfde map waar Photoshop zijn penselen opslaat. Kopieer het naar de map Penselen, die is geplaatst in de map Voorinstellingen van de hoofdmap van de grafische editor.

Aanbevolen: