Een Laag Verkleinen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Laag Verkleinen In Photoshop
Een Laag Verkleinen In Photoshop

Video: Een Laag Verkleinen In Photoshop

Video: Een Laag Verkleinen In Photoshop
Video: Les 197 Photoshop - Selecteren, kopiëren, verkleinen, omdraaien en wazig maken 2024, Mei
Anonim

Met de modi voor het transformeren van afbeeldingen, die beschikbaar zijn voor de gebruiker van de grafische editor Adobe Photoshop, kunt u het formaat van zowel de hele afbeelding als geheel als afzonderlijke lagen wijzigen. Het is gemakkelijk te doen zowel voor degenen die gewend zijn om alles met een muis te besturen, als voor degenen die liever niet hun vingers van het toetsenbord halen.

Een laag verkleinen in Photoshop
Een laag verkleinen in Photoshop

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Start de grafische editor en laad het bestand met de lagen die u erin wilt verkleinen.

Stap 2

Selecteer de laag waarmee u wilt werken. U moet dit doen in het geopende paneel door op de F7-functietoets te drukken of door het item "Lagen" te selecteren in het gedeelte "Venster" van het Photoshop-menu. Als u meerdere lagen gelijkelijk wilt verkleinen, draait u ze allemaal om met de linkermuisknop terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt. Om de gegroepeerde elementen te verkleinen, volstaat het om alleen de regel te selecteren met de map waarin ze zijn verzameld.

Stap 3

Schakel de transformatiemodus van de afbeelding in. Dit kan via het menu van de grafische editor: open de sectie "Bewerken", ga naar de subsectie "Transformeren" en selecteer het item "Scaling". U kunt al deze manipulaties vervangen door op de sneltoets Ctrl + T te drukken (hier is T Latijn).

Stap 4

Als u de grootte van de geselecteerde laag wilt verkleinen met behoud van de oorspronkelijke verhoudingen, klikt u op het pictogram met de afbeelding van een ketting van twee schakels. Het wordt geplaatst tussen de vakken met het label "W" en "H" in het deelvenster Opties. Dit paneel wordt in een smalle strook langs de boven- of onderrand van het Photoshop-venster geplaatst. Als het niet zichtbaar is, schakelt u de weergave in via het gedeelte "Venster" in het editormenu door het item "Parameters" te selecteren.

Stap 5

Stel nieuwe afmetingen in op de afbeelding in de verkleinde laag. Dit kan worden gedaan door de getallen in de vakken "W" (breedte) en "H" (hoogte) op de optiebalk te wijzigen. Het is niet nodig om nieuwe waarden in te voeren vanaf het toetsenbord, klik gewoon op het gewenste venster en gebruik de pijltoetsen omhoog en omlaag, terwijl u het formaat visueel controleert. Als de beeldverhouding is ingeschakeld, verandert het wijzigen van de waarde in een van de vensters automatisch het getal in het andere.

Stap 6

U kunt een muis gebruiken in plaats van de optiebalk. Nadat de beeldtransformatiemodus is ingeschakeld, verschijnt er een kader met ankerpunten eromheen - ze kunnen met de linkermuisknop worden gesleept, waardoor de grootte van de afbeelding verandert. De verhoudingen van de afbeelding blijven alleen behouden als u punten in de hoeken van het frame sleept terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt.

Stap 7

Druk op de Enter-toets om de beeldtransformatiemodus uit te schakelen.

Aanbevolen: