Hoe Op Te Slaan In Unicode

Inhoudsopgave:

Hoe Op Te Slaan In Unicode
Hoe Op Te Slaan In Unicode

Video: Hoe Op Te Slaan In Unicode

Video: Hoe Op Te Slaan In Unicode
Video: HOW TO TYPE A UNICODE CHARACTER USING KEYBOARD | WINDOWS 10 | EMOJI | UTF-8 | UTF-16 | UTF-32 2024, Mei
Anonim

Tekstbestanden worden als numerieke waarden op de computer opgeslagen. Wanneer ze worden weergegeven, worden deze waarden geconverteerd naar alfabetische tekens met behulp van de codering. De meest universele codering is Unicode. Bestanden die zijn opgeslagen in Unicode kunnen op elke computer worden geopend, ongeacht de tekens die ze bevatten.

Hoe op te slaan in unicode
Hoe op te slaan in unicode

Noodzakelijk

  • - tekstbestand;
  • - tekstverwerker;
  • - programmeeromgeving.

instructies:

Stap 1

Open het bestand dat u nodig hebt in Kladblok, selecteer Bestand> Opslaan als …, zoek het veld Codering in het geopende venster en selecteer Unicode. Sla het bestand op met de aangepaste instellingen.

Stap 2

Open het gewenste bestand in Microsoft Word: selecteer in het tabblad "Bestand" het item "Opslaan als", geef de bestandsnaam op, selecteer het item "Platte tekst" in het veld "Bestandstype" en sla het document op. Selecteer in het venster "Bestand converteren" de gewenste codering. Als de bestandscodering niet is opgegeven bij het opslaan, wordt deze standaard opgeslagen in Unicode - om dit te doen, selecteert u handmatig het keuzerondje "Windows (standaard)". Als er een bericht verschijnt waarin staat dat willekeurige tekens of een stuk tekst niet in deze codering kunnen worden opgeslagen, vink dan het vakje "Tekenvervanging toestaan" aan.

Stap 3

Gebruik een programmamodule (bijvoorbeeld geschreven in Delphi) die txt-bestanden opslaat in Unicode-indeling.

Stap 4

Open het bestand in Microsoft Excel - selecteer het tabblad Bestand> Opslaan als … (onthoud dat Excel alleen correct tekst naar Unicode exporteert als de uitvoerdocumentindeling Unicode-tekst (*.txt) is). Selecteer Unicode-tekst als Bestandstype. Geef bij het importeren van een document op dat het scheidingsteken een tabteken is.

Aanbevolen: