Een Tar-archief Maken

Inhoudsopgave:

Een Tar-archief Maken
Een Tar-archief Maken

Video: Een Tar-archief Maken

Video: Een Tar-archief Maken
Video: tar + Archive under Linux 2024, Mei
Anonim

TAR-archieven worden heel vaak gebruikt in het Linux-besturingssysteem. Bij sommige distributies is dit hetzelfde formaat dat door pakketbeheerders wordt gebruikt. Maar soms moet zo'n archief worden aangemaakt in plaats van uitgepakt.

Een tar-archief maken
Een tar-archief maken

instructies:

Stap 1

De eerste manier om een TAR-archief te maken is als volgt. Zoek in het bestandssysteem van uw computer elk archief van hetzelfde formaat (met de extensie. TAR. GZ). Kopieer het (alleen kopiëren, niet verplaatsen!) Naar een voor u geschikte map. Ga er dan naar toe met behulp van de Midnight Commander-bestandsbeheerder zoals in een gewone map. Verwijder alle inhoud ervan, behalve één bestand (als u het archief leeg maakt, wordt er een fout gegenereerd). Kopieer vervolgens de bestanden die u nodig hebt. Verwijder daarna het laatste bestand uit de oude inhoud van het archief. Eindelijk, na het verlaten van het archief, zoals vanuit een map, hernoem het zoals je wilt met behulp van de tools van hetzelfde Midnight Commander-programma. Wijzig in dat geval de extensie niet.

Stap 2

De tweede manier om een TAR-archief te maken, is door de vereiste opdrachten handmatig in te voeren vanaf het toetsenbord in de console. Maak hiervoor eerst een nieuwe map aan met de gewenste naam. Kopieer de bestanden die u erin wilt archiveren. Voer vervolgens van buiten deze map, dat wil zeggen een niveau hoger, de volgende opdracht in:

tar -cvf archive.tar / pad / naar / de map /, waarbij archief.tar de naam van het archief is, / pad / naar / de map / het volledige pad naar de map met de bestanden. Het archief wordt aangemaakt in een map een niveau hoger.

Stap 3

Als gewone archivers ze tegelijk comprimeren met het plaatsen van bestanden in het archief, dan moet de datacompressie hier apart gebeuren. Geef hiervoor een opdracht als deze:

gzip archive.tar

Als gevolg hiervan wordt het bestand met het archief gecomprimeerd en wordt een tweede extensie, GZ, aan de naam toegevoegd.

Stap 4

Vervang indien gewenst de dubbele extensie. TAR. GZ voor een dergelijk bestand door een enkele - TGZ, waardoor het bijvoorbeeld kan worden opgeslagen op machines met DOS, waarvan bekend is dat dubbele bestandsextensies niet worden ondersteund.

Stap 5

Om de benodigde bestanden uit het archief te halen, voert u deze eenvoudig in met het bovengenoemde Midnight Commander-programma zoals in een gewone map en voert u vervolgens de gewenste bewerkingen uit met de bestanden alsof ze zich niet in het archief, maar in de map bevinden.

Aanbevolen: