Een Schijf Branden In Nero 9

Inhoudsopgave:

Een Schijf Branden In Nero 9
Een Schijf Branden In Nero 9
Anonim

Nadat u de Nero 9 multimediaprocessor op uw computer hebt geïnstalleerd, verschijnt het Nero StartSmart-pictogram op het bureaublad. Deze applicatie is een soort "controlecentrum" van het programma. Hiermee hebt u toegang tot alle hulpprogramma's in het pakket en kunt u eenvoudige acties uitvoeren zonder afzonderlijke toepassingen te starten.

Nero is de krachtigste toepassing voor schijfbeheer
Nero is de krachtigste toepassing voor schijfbeheer

Een gegevensschijf branden met Nero StartSmart

Wanneer u het hulpprogramma start, verschijnt het startvenster van Nero StartSmart op het scherm, aan de linkerkant waarvan de veelgebruikte functies zijn geselecteerd. Om ermee te werken, hoeft u geen extra toepassingen te starten. Als u bestanden met documenten naar schijf wilt overbrengen, klikt u op het pictogram met de handtekening "Gegevensopname".

Om het branden aan te passen, klikt u op het hamerpictogram in de rechterbovenhoek. U kunt de brandsnelheid selecteren en het programma vertellen of de opgenomen gegevens moeten worden gecontroleerd nadat het proces is voltooid. Klik op OK om uw selectie te bevestigen en het instellingenvenster te sluiten.

Vul in het rechtergedeelte van het venster "Gegevens branden" het invoerveld in en geef de naam van de toekomstige schijf aan. Het vervolgkeuzemenu hieronder is voor het selecteren van het station dat moet worden gebruikt voor opname. Als u het item Image Recorder selecteert, maakt het programma een schijfkopie die op uw computer wordt opgeslagen. De opslaglocatie wordt aangegeven in het bijbehorende tekstvak.

De onderste regel moet het pad aangeven naar de bestanden die worden geschreven. Met de knop "Toevoegen" kunt u bestanden selecteren met een simpele muisklik. In dit geval geeft de "Capaciteitsbalk" de hoeveelheid gebruikte en vrije ruimte op de schijf weer. De knop "Verwijderen" is ontworpen om onnodige bestanden te verwijderen.

Er zijn nog twee knoppen in dezelfde rij. Met de eerste kunt u de map één niveau boven het geselecteerde bestand weergeven en met de tweede kunt u een nieuwe map maken in het inhoudsgebied. Wanneer u klaar bent met het selecteren van bestanden, klikt u op "Branden". Het programma zal beginnen met het branden van de schijf. De voortgang van de opname wordt weergegeven in de statusbalk, aan het einde verschijnt een venster met een rapport over de uitgevoerde werkzaamheden.

Een audio-cd branden met Nero StartSmart

Selecteer in het linkerdeel van het startvenster van het programma "Geluidsopname". U kunt maken:

- audio-cd, die op alle consumentenspelers wordt afgespeeld; opgenomen bestanden worden automatisch geconverteerd naar audio-cd-formaat;

- MP 3-disc voor Jukebox; er wordt een schijf gemaakt met audiobestanden in MP 3-formaat, u kunt ernaar luisteren op een computer of een MP 3-speler;

- schijf voor Jukebox in Nero Digital ™ Audio + (NDA +) -indeling; heeft een hoge geluidskwaliteit, kan alleen worden afgespeeld op spelers die dit formaat ondersteunen.

Wanneer u een cd maakt, moet u zowel de titel als de naam van de artiest opgeven, deze tekst wordt tijdens het afspelen op het display weergegeven. Voer bij het maken van een Jukebox-schijf de schijfnaam in. Het wordt ook op het scherm weergegeven.

Alle andere acties zijn niet afhankelijk van het type schijf dat wordt gemaakt. Wijs met behulp van de schuiflijst het programma naar het pad naar de schijf. Gebruik bij het kiezen van audiobestanden voor opname de volumeschaal om de beschikbaarheid van vrije schijfruimte te controleren.

Geef in het venster "Parameters" de brandsnelheid en de noodzaak voor verificatie op. Klik op de knop "Branden". Het proces van het branden van de schijf begint, waarvan de voortgang kan worden gevolgd in de statusbalk. De resultaten worden in een apart venster getoond.

Een schijf branden in Nero Express

Ondanks het feit dat Nero Express zeer functioneel is, is de interface van deze applicatie vrij eenvoudig, en met de standaardinstellingen kun je een goede opnamekwaliteit krijgen. Voor meer ervaren gebruikers is er een mogelijkheid om tal van instellingsfuncties toe te passen in het venster "Opties"

Om een schijf te branden, moet u een project selecteren, er bestanden aan toevoegen en beginnen met branden. Nero Express kan zowel cd's als dvd's branden. De keuze van een schijf wordt gemaakt in het stadium van het maken van het project; het brandproces is absoluut vergelijkbaar.

Het werk begint in het startvenster van het programma. Aan de linkerkant staan vijf opties voor het maken van een project:

- data - hiermee kunt u alle bestanden en mappen naar schijf schrijven;

- muziek - maakt het mogelijk om een selectie van audiobestanden en audioboeken in elk formaat te creëren en op een schijf te branden;

- video's / afbeeldingen - hiermee kunt u videobestanden en/of afbeeldingsbestanden selecteren voor opname op een schijf in VCD / SVCD of DVD-Video-indeling;

- image, project, copy - ontworpen om bestanden van de bronschijf te kopiëren en een schijfkopie te maken;

- LightScribe-labels afdrukken - opent het venster voor het maken van labels.

Na het kiezen van een van de voorgestelde opties, wordt het "Projectvenster" geopend. Naast de standaard bestandsselectie- en sorteerfuncties, heeft het opties voor het maken van audio- of videoschijven.

Maak een verzameling bestanden voor opname en geef indien nodig aanvullende projectinstellingen op. Plaats de juiste lege schijf in het station en klik op de knop "Volgende". Het venster "Definitieve opname-instellingen" wordt geopend. Gebruik het vervolgkeuzemenu Huidige recorder om een station te selecteren.

Vul de tekstvelden voor de schijftitel in en voeg bij het maken van een audio- of videobestand de naam en titel van de artiest toe. Vink de vakjes aan voor de vereiste functies. Geavanceerde gebruikers kunnen naar het menu Geavanceerde instellingen gaan om toegang te krijgen tot aanvullende eigenschappen.

Klik op de knop Branden om het brandproces van de schijf te starten. De voortgang van het branden wordt weergegeven op de statusbalk. Na afloop van het proces wordt een venster geopend waarin de resultaten van de bewerking worden gepresenteerd. Klik OK.

Nero Burning Rom

Een krachtige applicatie voor het branden van allerlei soorten schijven en het opnemen van gegevens, muziek en video erop. Hiermee kunt u branden, rekening houdend met alle individuele vereisten van de gebruiker. Het is onder andere mogelijk om het bestandssysteem van de toekomstige schijf te bepalen, de lengte van de bestandsnaam in te stellen en een tekenset te selecteren.

Er zijn ook veel extra instellingen die worden gebruikt bij het maken van audio- en videoschijven. Maar ondanks de overvloed aan functies, kan het werken aan een project in drie fasen worden verdeeld: het kiezen van een projecttype en schijfformaat, aanvullende instellingen; het maken van een verzameling bestanden voor opname; het instellen en starten van het brandproces.

Aanbevolen: