Hoe Het Adres Te Bepalen Op Ip-nummer

Inhoudsopgave:

Hoe Het Adres Te Bepalen Op Ip-nummer
Hoe Het Adres Te Bepalen Op Ip-nummer

Video: Hoe Het Adres Te Bepalen Op Ip-nummer

Video: Hoe Het Adres Te Bepalen Op Ip-nummer
Video: IP-адреса | Курс "Компьютерные сети" 2024, Mei
Anonim

Elke computer heeft een uniek IP-adres, wetende welke, u andere informatie over de computergebruiker kunt vinden: zijn woonplaats, provider, enz. Er zijn speciale internetbronnen om erachter te komen.

Hoe het adres te bepalen op ip-nummer
Hoe het adres te bepalen op ip-nummer

instructies:

Stap 1

Controleer het IP-adres van de gebruiker die u wilt gebruiken met behulp van het netwerkprotocol voor de TCP-toepassingslaag. Het volstaat om de zin in te voeren die in het zoekvak van een van de internetzoekmachines staat, en u zult verschillende bronnen zien die worden gebruikt om de eigenaar van het IP te berekenen, bijvoorbeeld whois-service.ru, wwhois.ru, whois.net, ripn.net, nic.ru, whois.com, enz.

Stap 2

Whois is de naam van het applicatielaagnetwerkprotocol dat juist wordt gebruikt om registratiegegevens over de eigenaren van domeinen en IP-adressen te verkrijgen. Ga naar de sectie IP-controle op de site van uw keuze en voer het IP-adres in dat u wilt controleren in de vraagregel. Vervolgens toont de service verschillende gegevens, waarvan de hoeveelheid afhankelijk is van de functionaliteit. Meestal kunt u met een whois-controle het land, de regio en de stad berekenen waarin de computer met het bijbehorende adres zich bevindt. Sommige bronnen geven zelfs de exacte coördinaten van de locatie, de configuratie van de computer en de naam weer. Ook kunt u achterhalen van welke aanbieder de persoon gebruik maakt.

Stap 3

Als het u is gelukt om alleen de naam te achterhalen van de provider waarvan de services worden gebruikt door de eigenaar van het gecontroleerde IP-adres, kan dit voldoende zijn om de exacte locatie te bepalen met behulp van aanvullende stappen. Er zijn momenteel enkele honderden providers actief in het land, die per stad verschillen, dus door de volledige naam van het bedrijf in een zoekmachine in te voeren, vindt u hoogstwaarschijnlijk wat u nodig hebt.

Stap 4

Onthoud dat de persoon die u controleert mogelijk een anonimiseringsfunctie heeft gebruikt - een programma of website om informatie over een computer of ISP te verbergen. In dit geval kunnen uw zoekopdrachten niet succesvol zijn of vindt u speciaal gewijzigde en valse informatie.

Aanbevolen: