Hoe Vista Windows XP Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Vista Windows XP Te Veranderen
Hoe Vista Windows XP Te Veranderen

Video: Hoe Vista Windows XP Te Veranderen

Video: Hoe Vista Windows XP Te Veranderen
Video: Установка Windows XP, Vista, 7, 8 1, 10 ВМЕСТЕ на ОДИН ЖЕСТКИЙ ДИСК 2024, April
Anonim

Veel modellen computers en laptops worden verkocht met een besturingssysteem dat al vooraf is geïnstalleerd. Voor sommige gebruikers is dit handig, maar voor de meeste is het niet helemaal waar. Kortom, het hele probleem ligt in de moeilijkheden om een besturingssysteem van Microsoft te vervangen door zijn voorganger. Dit geldt met name voor eigenaren van computers met Windows Vista, die deze vervolgens grotendeels hebben vervangen door een betrouwbaarder en productiever Windows XP. Zonder bepaalde vaardigheden is het echter niet zo eenvoudig om zo'n vervanging te maken.

Hoe verander je Vista Windows XP
Hoe verander je Vista Windows XP

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Windows XP-distributiekit.

instructies:

Stap 1

Bewaar alle gegevens die u nodig hebt (muziek, foto's, documenten, video's, enz.) op een verwisselbare schijf of op een speciale harde schijfpartitie die u in de toekomst niet zult formatteren. Misschien was uw schijf eerder gepartitioneerd in geschikte sectoren, of misschien heeft u de partitie zelf gedaan. In ieder geval moet u een van de beschikbare harde schijfpartities formatteren.

Stap 2

Stel in de BIOS-instellingen het opstarten vanaf het cd-/dvd-station in als opstartprioriteit om direct na het inschakelen te kunnen installeren. Sla de wijzigingen op, start uw computer opnieuw op. U kunt ook op de Esc-toets drukken bij het opstarten en boot selecteren vanaf het cd-/dvd-station in het venster dat verschijnt, vervolgens ook de wijzigingen opslaan en het systeem opnieuw opstarten.

Stap 3

Selecteer om op te starten vanaf de optische schijf bij het inschakelen door op de toets te drukken wanneer dit door het systeem wordt vereist. Volg strikt de instructies van het installatieprogramma - formatteer in het NTFS-systeem en voltooi de installatie op de lokale schijf C. Formatteren in het NTFS-bestandssysteem is alleen mogelijk als uw harde schijf groter is dan 32 gigabyte. Als het volume echt minder is, formatteer dan in Fat 32.

Stap 4

Als het installatieprogramma een probleem met de herkenning van de harde schijf tegenkomt, probeer dan de SATA Native Mode te wijzigen in Disable. Dit wordt gedaan in het BIOS.

Stap 5

Als de vorige stap niet heeft geholpen, probeer dan het stuurprogramma van de HDD-controller naar externe media te schrijven, die kunnen worden gedownload van de website van de computerfabrikant.

Stap 6

Om later bestanden van het vorige besturingssysteem te verwijderen, start u op vanaf de Windows XP-schijf, selecteert u Systeemherstel en voert u vervolgens de opdracht fixboot uit. Start je computer opnieuw op.

Aanbevolen: