Hoe De Letter Cd Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Letter Cd Te Veranderen
Hoe De Letter Cd Te Veranderen

Video: Hoe De Letter Cd Te Veranderen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to change DVD CD drive letter Disk Management Windows 10 2023, Februari
Anonim

Lokale en verwisselbare stations die op de computer zijn geïnstalleerd, krijgen automatisch stationsletters toegewezen. Als u om de een of andere reden de letter van het cd-station of een andere schijf moet wijzigen, gebruik dan een speciaal onderdeel van het systeem.

Hoe de letter cd te veranderen
Hoe de letter cd te veranderen

instructies:

Stap 1

Computerbeheer brengt verschillende beheertools voor het Windows-besturingssysteem samen. Dit maakt het voor de gebruiker veel gemakkelijker om toegang te krijgen tot verschillende computerbronnen, inclusief de mogelijkheid om de letter van elke schijf correct te wijzigen.

Stap 2

Er zijn verschillende manieren om de component Computerbeheer op te roepen. Druk op de Windows-toets of de Start-knop, selecteer Configuratiescherm in het menu. Klik in de categorie "Prestaties en onderhoud" met de linkermuisknop op het pictogram "Beheer" en selecteer de snelkoppeling "Computerbeheer". Als het "Configuratiescherm" een klassieke uitstraling heeft, laat u dan leiden door het pictogram "Administratieve hulpmiddelen".

Stap 3

U kunt ook het menu Start openen en met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer klikken. Selecteer in het contextmenu het item "Besturing" door erop te klikken met de linkermuisknop. Hetzelfde kan worden gedaan door het item "Deze computer" op het bureaublad te selecteren. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend.

Stap 4

Het venster dat opent, is verdeeld in twee delen. Het linkerdeel bevat een lijst met beschikbare bronnen om te bekijken; het heeft een boomstructuur. De rechterkant toont informatie over het geselecteerde item. Vouw in het gedeelte "Computerbeheer" de tak "Opslagapparaten" uit en selecteer met de linkermuisknop het subitem "Schijfbeheer".

Stap 5

Er wordt een lijst weergegeven met lokale en verwisselbare schijven die op uw computer zijn geïnstalleerd. Verplaats de cursor naar de regel met de naam van het cd-station of naar de miniatuur ervan onder in het venster en klik met de linkermuisknop. Nadat de vereiste schijf is geselecteerd, opent u het contextmenu door er met de rechtermuisknop op te klikken en de opdracht "Change drive letter of path to disk" te selecteren.

Stap 6

Er wordt een extra venster geopend. Markeer de regel met de naam van de schijf erin en klik op de knop "Wijzigen". Selecteer in het nieuwe venster de letter die u nodig hebt met behulp van de vervolgkeuzelijst in het veld "Assign drive letter (A-Z)" en klik op de knop OK. Pas de wijzigingen toe en sluit alle vensters in volgorde.

Populair per onderwerp