Hoe De Letter Van Het Systeemstation Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Letter Van Het Systeemstation Te Veranderen
Hoe De Letter Van Het Systeemstation Te Veranderen

Video: Hoe De Letter Van Het Systeemstation Te Veranderen

Video: Hoe De Letter Van Het Systeemstation Te Veranderen
Video: Hoe maak je een herstelpunt in Windows 10 (Systeemherstel) 2024, April
Anonim

De fabrikant van het Windows-besturingssysteem raadt aan om de stationsletters die aan het besturingssysteem zijn toegewezen niet te wijzigen, omdat dit onaangename gevolgen kan hebben, tot volledige onbruikbaarheid van het besturingssysteem. Een dergelijke behoefte kan zich echter nog steeds voordoen, bijvoorbeeld na het verdelen van een gespiegeld schijfvolume in verschillende onafhankelijke partities.

Hoe de letter van het systeemstation te veranderen
Hoe de letter van het systeemstation te veranderen

instructies:

Stap 1

Om deze bewerking uit te voeren, moet u zijn aangemeld met beheerdersrechten.

Stap 2

Gebruik het dialoogvenster Programma's starten (CTRL + R) en start de register-editor voor regedt32. Let op: het is regedt32, niet de standaard regedt.

Stap 3

Maak en bewaar een kopie van de huidige systeemregisterinstellingen - dit wordt gedaan via het item "Exporteren" in het gedeelte "Bestand" in het programmamenu van de register-editor.

Stap 4

Ga vervolgens in het linkerdeelvenster van de editor naar het gedeelte HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMMountedDevices. Zoek de vertakking MountedDevices erin en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het contextmenu het item "Machtigingen". Er wordt een venster geopend waarin u een vinkje moet plaatsen in de regel "Volledig beheer" voor de groep "Beheerders". Aan het einde van de hele procedure voor het wijzigen van de brief, moet u hier terugkeren en de configuratie van rechten herstellen die hier vóór uw tussenkomst bestond.

Stap 5

Sluit vervolgens Regedt32 af en start de reguliere Regedit-editor. U kunt het dialoogvenster voor het starten van het programma gebruiken of u kunt op de snelkoppeling "Deze computer" klikken en het item "Register-editor" in het contextmenu selecteren.

Stap 6

Ga opnieuw naar dezelfde HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMMountedDevices registersleutel. U moet de parameter vinden in het rechterdeelvenster van de editor, die de door u toegewezen letter bevat om deze aan de systeemschijf toe te wijzen. Als u bijvoorbeeld de letter "D" wilt toewijzen, zoekt u naar de parameter "DosDevicesD:". Wanneer u het vindt, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de regel "Naam wijzigen" in het contextmenu. Voer bij het hernoemen een letter in die momenteel niet in het systeem wordt gebruikt (bijvoorbeeld "DosDevicesY:"). Op deze manier maakt u de letter D vrij voor latere toewijzing aan de systeemschijf.

Stap 7

Zoek vervolgens de parameter die overeenkomt met de huidige stationsletter van het systeem (bijvoorbeeld "DosDevicesC:"). En klik er met de rechtermuisknop op en selecteer ook hier de regel "Naam wijzigen". Wijzig de letter in de naam hiervan in de letter die u in de vorige stap hebt verlaten (bijvoorbeeld "DosDevicesD:").

Stap 8

Nu hebt u de letter "C", die eerder aan het systeemstation was toegewezen, vrij. U kunt het toewijzen aan de hernoemde parameter "DosDevicesY:". Dit gebeurt op precies dezelfde manier - door met de rechtermuisknop te klikken, de opdracht "Naam wijzigen" te kiezen en de stationsletter in de naam te vervangen (bijvoorbeeld "DosDevicesС:").

Stap 9

Sluit de Regedit-editor, start Regedt32 opnieuw en keer terug naar de vorige machtigingsinstellingen voor de groep Administrators.

Stap 10

Daarna blijft het om de computer opnieuw op te starten.

Aanbevolen: