Toegang Krijgen Tot Systeemmappen

Inhoudsopgave:

Toegang Krijgen Tot Systeemmappen
Toegang Krijgen Tot Systeemmappen

Video: Toegang Krijgen Tot Systeemmappen

Video: Toegang Krijgen Tot Systeemmappen
Video: Toegang tot mappen geweigerd in Windows 10 2024, April
Anonim

"Systeem" verwijst naar die mappen die bestanden bevatten die door verschillende onderdelen van het besturingssysteem van de computer worden gebruikt. Deze mappen worden gemaakt tijdens de installatie van het besturingssysteem en kunnen niet door de gebruiker worden verwijderd. Om de toegang tot besturingssysteembestanden te beperken, wordt de inhoud van de systeemcatalogi standaard niet weergegeven door de Windows OS-bestandsbeheerder. Deze houding is echter niet moeilijk te veranderen.

Toegang krijgen tot systeemmappen
Toegang krijgen tot systeemmappen

instructies:

Stap 1

Start de Windows-bestandsbeheerder door op de sneltoetscombinatie win + e te drukken die aan deze bewerking is toegewezen. Dit is niet de enige manier - u kunt bijvoorbeeld dubbelklikken op de snelkoppeling Deze computer op het bureaublad, of Computer selecteren in het hoofdmenu op de Start-knop.

Stap 2

Als u werkt met een computer met Windows 7 of Windows Vista, dan zou u aan de linkerkant van het geopende Explorer-venster de knop "Organiseren" moeten vinden. Als u erop klikt, wordt een lijst geopend waarin u het item "Mapopties" moet selecteren. Als gevolg van deze actie wordt een apart hulpprogrammavenster geopend, ontworpen om de huidige instellingen van mappen te wijzigen.

Stap 3

Als u Windows XP gebruikt in een geopend Verkenner-venster, opent u het gedeelte "Extra" in het menu. Daarin wordt het item dat hetzelfde hulpprogramma start een beetje anders genoemd - "Mapopties". Selecteer dit item en verdere acties zullen hetzelfde zijn in alle drie de vermelde versies van Microsoft Windows.

Stap 4

Zoek de lijst met "Geavanceerde opties", die zich op het tabblad "Beeld" van het instellingenvenster voor de eigenschappen van de map bevindt. Zoek in de lijst met aanvullende instellingen de regel met de tekst "Beveiligde systeembestanden verbergen (aanbevolen)" en schakel het selectievakje in deze regel uit. Zoek vervolgens het selectievakje in de regel met de tekst "Verborgen bestanden en mappen" en vink het aan.

Stap 5

Klik op de knop "OK" om de wijzigingen in de instellingen voor het weergeven van mappen op te slaan. Afhankelijk van de versie van het besturingssysteem die u gebruikt, moet u Explorer mogelijk opnieuw starten om deze wijzigingen door te voeren.

Stap 6

Op de beschreven manier krijgt u toegang tot systeembestanden en mappen, maar deze kunnen niet allemaal worden gewijzigd wanneer het besturingssysteem in de normale modus draait. Bij sommige bestanden kan dit alleen in de veilige modus, bij andere alleen als u werkt vanaf een andere instantie van het besturingssysteem of vanaf een opstartschijf.

Aanbevolen: