Hoe De Geluidskaart Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Geluidskaart Te Veranderen
Hoe De Geluidskaart Te Veranderen

Video: Hoe De Geluidskaart Te Veranderen

Video: Hoe De Geluidskaart Te Veranderen
Video: How to change the default microphone on windows 10 2024, Maart
Anonim

Een geluidskaart is een apparaat waarmee uw computer geluiden kan afspelen. Geluidskaarten kunnen ofwel worden geïntegreerd in het moederbord of als afzonderlijke apparaten. Een geïntegreerde geluidskaart gebruikt de bronnen van het moederbord en de centrale processor, een losse kaart gebruikt die van zichzelf. Als u niet tevreden bent met de geluidskwaliteit, moet u wellicht overwegen om uw luidsprekersysteem te upgraden (upgraden).

Hoe de geluidskaart te veranderen
Hoe de geluidskaart te veranderen

Noodzakelijk

  • Computer, geluidskaart, installatieschijf met stuurprogramma's (internettoegang, als er geen schijf is),
  • kruiskop schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Koppel de systeemeenheid los van de voeding door de voedingskabel los te koppelen. Als er externe apparaten zijn aangesloten op de geïnstalleerde geluidskaart, koppelt u deze los. Verwijder het zijpaneel van de systeemeenheid door de bevestigingsschroeven los te draaien. Als er al een geluidskaart als afzonderlijk apparaat in de systeemeenheid is geïnstalleerd, verwijdert u deze uit de sleuf.

Stap 2

Installeer een nieuwe geluidskaart in de overeenkomstige sleuf en zet deze vervolgens vast met de schroef. De kaart moet helemaal goed in de sleuf passen. Als de kaart een connector voor een cd-station heeft, sluit u de juiste kabel aan. De connector kan worden ondertekend, bijvoorbeeld CD_IN. Als er een overeenkomstige connector is, sluit u de luidspreker van de systeemeenheid aan. Plaats het zijpaneel van de systeemeenheid terug.

Stap 3

Sluit externe apparaten (koptelefoon, luidsprekers, microfoon, etc.) aan op de geluidskaartconnectoren, let daarbij op de kleurcodering. Als een dergelijke markering niet aanwezig is, sluit dan aan in overeenstemming met de opschriften boven de kaartconnectoren. Sluit de systeemeenheid aan op de voeding.

Stap 4

Eenmaal ingeschakeld, ga naar BIOS-instellingen. Hiervoor moet u in de regel op de Delete-toets of F1, F2 drukken na de eerste polling van de hardware door het systeem. Zoek de instellingen voor geïntegreerde apparaten (ze kunnen "OnBoard" of "Integrated" worden genoemd), stel de status van de geïntegreerde geluidskaart (indien aanwezig op het moederbord) in op "Disable".

Stap 5

Als uw computer Windows gebruikt, zal deze na het opstarten een nieuw apparaat detecteren en op zoek gaan naar een stuurprogramma ervoor. Als hij het niet vindt, sluit dan op haar verzoek de installatieschijf aan waarop het stuurprogramma is geschreven. Als er geen schijf is, gaat u naar de website van de fabrikant van deze geluidskaart en downloadt u deze vanaf daar. Installeer de driver volgens de instructies van de fabrikant.

Aanbevolen: