Hoe De Cursor Terug Te Brengen

Inhoudsopgave:

Hoe De Cursor Terug Te Brengen
Hoe De Cursor Terug Te Brengen

Video: Hoe De Cursor Terug Te Brengen

Video: Hoe De Cursor Terug Te Brengen
Video: How To FIX Mouse Cursor Disappeared on Windows 10 Problem (Keyboard Only Tutorial) 2024, April
Anonim

Aan het begin van het gebruik van computers werd een knipperende rechthoek een cursor genoemd, die de positie van het volgende teken op de opdrachtregel markeerde. Met de komst van de grafische interface van het besturingssysteem kreeg de muisaanwijzer dezelfde naam. Soms moet een computergebruiker problemen oplossen die verband houden met deze cursor - de weergave ervan terugbrengen in het toepassingsvenster of de vorige weergave herstellen.

Hoe de cursor terug te brengen
Hoe de cursor terug te brengen

Noodzakelijk

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Soms, wanneer programma's worden uitgevoerd, verdwijnt de muisaanwijzer van het computerscherm - dit gebeurt vanwege de eigenaardigheden van de applicatieprogrammacode of een storing in het besturingssysteem. Probeer het defect te verhelpen door tijdelijk over te schakelen naar een venster van een andere toepassing. Om dit te doen zonder de cursor te gebruiken, houdt u de toets alt="Afbeelding" ingedrukt en drukt u op de tab-toets.

Stap 2

Rijen met pictogrammen van de momenteel geopende applicaties verschijnen op het scherm - door nogmaals op de tab-toets te drukken, kunt u ze allemaal selecteren. Als u klaar bent, laat u de Alt-toets los en het venster van de geselecteerde toepassing wordt groter op het scherm.

Stap 3

Keer terug naar de applicatie die de cursorcoördinaten is kwijtgeraakt. De programmacode zal de eerdere onjuiste informatie over de positie van de aanwijzer resetten, deze opnieuw definiëren en de aanwijzer zal in het toepassingsvenster verschijnen.

Stap 4

Als de cursor op het scherm staat en u wilt deze terugzetten naar de oorspronkelijke weergave, gebruik dan de juiste set instellingen voor het besturingssysteem. In Windows OS kan toegang tot de instellingen voor het uiterlijk van de cursor worden verkregen via het "Configuratiescherm" - selecteer het item met deze naam in het hoofdmenu van het systeem en het paneel wordt in een apart venster geopend.

Stap 5

Zoek het gedeelte "Hardware en geluiden" en klik op de titel om de OS-component te starten die de vereiste instellingen bevat. In de nieuwste versies van Windows kunt u er op een andere manier bij komen - open het hoofdmenu, typ "kip" en klik op de link "Het type muisaanwijzer wijzigen" in de lijst met zoekresultaten.

Stap 6

Op het tabblad "Aanwijzers" van het geopende venster is er een vervolgkeuzelijst "Schema". Door een van de items erin te selecteren, verandert u het uiterlijk van de cursor, maar tegelijkertijd veranderen ook andere ontwerpelementen - lettertypen, geluiden en kleuren. Als deze methode niet bij u past, zoekt en selecteert u in de lijst onder de regel van het type cursor dat u wilt wijzigen.

Stap 7

Klik op de knop "Bladeren", zoek een geschikte afbeelding en klik op de knop "Openen". Doe dit voor alle tabelrijen met cursors die gewijzigd moeten worden en sluit het instellingenvenster met de OK-knop.

Aanbevolen: