Hoe Verborgen Mappen In Windows 7 Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Verborgen Mappen In Windows 7 Te Herstellen
Hoe Verborgen Mappen In Windows 7 Te Herstellen

Video: Hoe Verborgen Mappen In Windows 7 Te Herstellen

Video: Hoe Verborgen Mappen In Windows 7 Te Herstellen
Video: Verborgen bestanden en mappen weergeven windows (vista) 2024, April
Anonim

Het besturingssysteem Windows 7 heeft een handige functie waarmee u bestanden en mappen op uw harde schijf kunt verbergen. Dit maakt het mogelijk om vertrouwelijke informatie te verbergen en om belangrijke systeembestanden te beschermen tegen onbedoeld wissen. Het is echter niet alleen belangrijk om mappen te kunnen verbergen, maar ook, indien nodig, ze in hun vorige staat te herstellen.

Hoe verborgen mappen in Windows 7 te herstellen
Hoe verborgen mappen in Windows 7 te herstellen

Verborgen mappen weergeven

Open het hoofdmenu Start en selecteer het item Configuratiescherm. Ga in het geopende venster naar het tabblad Vormgeving en persoonlijke instellingen en klik op de koppeling Mapopties. Open in het venster Mapopties het tabblad Weergave, zoek in de lijst Geavanceerde instellingen het item Verborgen bestanden en mappen en zet de schakelaar op Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven, zodat u toegang krijgt tot verborgen bestanden, mappen en stations. Schakel in dezelfde lijst het selectievakje Verborgen beveiligde besturingssysteembestanden (aanbevolen) uit, hierdoor kunt u alle verborgen systeembestanden zien. Als u klaar bent met het aanbrengen van wijzigingen, klikt u op OK. Wees voorzichtig bij het werken met eerder verborgen systeembestanden. Onopzettelijke beschadiging of verwijdering ervan kan de werking van het besturingssysteem negatief beïnvloeden.

Mapeigenschappen wijzigen

Door wijzigingen aan te brengen in de systeeminstellingen, kunt u de eerder verborgen mappen zien, maar ze worden nog steeds gemarkeerd als verborgen. Om ze blijvend zichtbaar te maken, dient u deze eigenschap van hen op te zeggen. Als u weet waar de verborgen map zich moet bevinden, gebruikt u het verkennervenster om ernaartoe te navigeren. Open Verkenner en navigeer door de mappen totdat u degene vindt die u zoekt.

Als u de locatie van de map niet weet, opent u het hoofdmenu Start en gebruikt u het beschikbare zoekformulier voor bestanden en mappen. Voer in dit formulier de volledige of gedeeltelijke mapnaam in. Als resultaat ziet u een dynamische lijst met gevonden overeenkomsten.

Zodra u de map hebt gevonden die u zoekt, opent u de eigenschappen ervan. Open hiervoor het contextmenu door met de rechtermuisknop op de map te klikken en Eigenschappen te selecteren, helemaal aan het einde van de lijst. Ga in het geopende venster naar het tabblad Algemeen. Schakel in het gedeelte Attributen het selectievakje Verborgen uit en klik op de knop OK.

Terug naar originele instellingen

Nadat u klaar bent met het herstellen van verborgen mappen, kunt u het besturingssysteem terugzetten naar de vorige modus voor het weergeven van bestanden, stations en mappen. Ga hiervoor terug naar het systeemconfiguratiescherm en open het venster Mapopties. Zoek in de lijst met geavanceerde instellingen het item Verborgen bestanden en mappen opnieuw en selecteer nu het keuzerondje Verborgen bestanden, mappen of stations niet weergeven. Schakel vervolgens het selectievakje Verborgen beveiligde besturingssysteembestanden in. Als u vertrouwelijke gegevens voor nieuwsgierige blikken wilt verbergen, bewaar deze dan op verwisselbare media zoals USB-drives. Dit zal helpen om verder verlies van gegevens op de computer te voorkomen.

Aanbevolen: