Hoe Maak Je Een Volumetrisch Frame?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Volumetrisch Frame?
Hoe Maak Je Een Volumetrisch Frame?

Video: Hoe Maak Je Een Volumetrisch Frame?

Video: Hoe Maak Je Een Volumetrisch Frame?
Video: Mooi en volumetrische 3D-kaart met bloemen 🌸 - hoe ze hun eigen handen te maken. 2024, Mei
Anonim

Om een driedimensionaal kader te maken, heb je wat geduld en handig briefpapier nodig. De foto wordt omlijnd met een potlood en er worden nog 4 rechthoeken met een breedte van 1, 5-2 cm "toegevoegd" aan de zijkanten van de resulterende rechthoek. Vervolgens wordt de hele structuur uitgesneden en worden de smalle rechthoeken in elkaar gevouwen een accordeon.

Foto geplaatst in een volumetrisch frame
Foto geplaatst in een volumetrisch frame

Noodzakelijk

hard karton, schaar, liniaal, lijm, potlood en mes

instructies:

Stap 1

Selecteer eerst de kleur en textuur van het karton. Draai het kartonnen vel om met de voorkant naar beneden. Bepaal de grootte van het frame. Heb je bijvoorbeeld een kader nodig voor een bepaalde foto, dan bevestig je de foto gewoon op het karton en omcirkel je deze. Teken vervolgens een rechthoek. Gebruik hiervoor een liniaal en potlood om de hoeken te markeren en zorg ervoor dat ze gelijk zijn aan 90 graden. Alleen dan zal de rechthoek gelijk blijken te zijn. Nadat je een rechthoek hebt getekend, moet je aan elke kant nog 4 vergelijkbare vormen tekenen, strak naast elkaar. De breedte van elke rechthoek mag niet groter zijn dan 2 centimeter. Meet gelijke rechthoeken af met een liniaal en trek over met een potlood. Dus je hebt een tekening van het frame.

Stap 2

Nu moet je de tekening met de snijder snijden. Om alles soepel te laten werken, vervangt u een liniaal onder de randen van de tekening en sleept u de snijder strikt langs de liniaal. Het is niet de moeite waard om de hoofdrechthoek uit te snijden, maar de hele tekening.

Nadat je de tekening hebt uitgesneden, moet je aan elke kant 4 rechthoeken buigen. Bevestig een liniaal en vouw elke rechthoek afzonderlijk. Je zou dus een accordeon moeten hebben, met een rechthoek in het midden van het formaat van de foto.

Vervolgens heb je lijm nodig. Houd de structuur naar beneden gericht, vouw en lijm de rechthoeken aan elke kant. Wanneer gevouwen, zou u aan elke kant een volumetrische rechthoek moeten krijgen. Omdat je de rechthoeken in een cirkel hebt gevouwen, moeten ze naar boven gericht zijn.

Stap 3

Nadat de 4 rechthoeken zijn gelijmd, moet u ze met elkaar verbinden. Om dit te doen, duwt u de uiteinden van de ene rechthoek in de andere en bevestigt u deze met lijm. En dus in een kring. Alle 4 rechthoeken moeten aan elkaar worden gelijmd.

Dus we hebben een volumetrisch frame. Als je het nog mooier wilt maken, doe je alle bewerkingen opnieuw. Nadat u 2 volumetrische frames hebt ontvangen, bevestigt u ze samen met stukjes karton zodat u de deuren krijgt.

Aanbevolen: