Sticky Keys Inschakelen

Inhoudsopgave:

Sticky Keys Inschakelen
Sticky Keys Inschakelen

Video: Sticky Keys Inschakelen

Video: Sticky Keys Inschakelen
Video: Советы от профессионалов: отключите залипание клавиш в Windows 10 2024, Mei
Anonim

Hoogstwaarschijnlijk is elke gebruiker van het Windows-besturingssysteem op de hoogte van het bestaan van sneltoetsen en hun doel. Niet alle sneltoetsen zijn snel in te drukken. De sneltoetsen van drie toetsen zijn niet erg handig in gebruik. Om het gemakkelijker te maken om 2 of meer knoppen tegelijkertijd in te drukken, kunt u de Sticky Keys-modus gebruiken.

Sticky Keys inschakelen
Sticky Keys inschakelen

Noodzakelijk

besturingssysteem van de Windows-familie

instructies:

Stap 1

Een van de meest voorkomende sneltoetsen is Ctrl + alt="Afbeelding" + Delete (roep de taakbeheerder op). Het lijkt erop dat velen al gewend zijn aan deze combinatie of de analoge (Ctrl + Shift + Esc), maar het systeem kan de taak gemakkelijker maken door Sticky Keys in te schakelen.

Stap 2

Wat zijn de voordelen van deze modus? Het systeem verwerkt voortdurend de signalen die van het toetsenbord worden ontvangen; wanneer deze modus is ingeschakeld, worden alle toetsaanslagen bij elkaar opgeteld. Op het werk met tekst of in games merk je daar niets van. Met Sticky Keys kunt u sneltoetsen met een kleine vertraging indrukken in plaats van tegelijkertijd.

Stap 3

De eenvoudigste manier om deze modus in te schakelen, is door minimaal vijf keer op de Shift-toets te drukken. Het dialoogvenster Sticky Keys verschijnt in de linkerbovenhoek van het scherm met de tekst "Sticky Keys inschakelen?" In hetzelfde venster kunt u akkoord gaan met de keuze door op de knop "Ja" te klikken of weigeren door respectievelijk op de knop "Nee" te klikken. Als u de opties voor het uiterlijk van deze hint wilt wijzigen of deze modus volledig wilt uitschakelen, klikt u op de link "Ga naar het centrum van toegankelijkheid".

Stap 4

Als u de link hebt gevolgd, kunt u hier de bedrijfsparameters van deze modus wijzigen en onnodige meldingen weigeren. Als u deze modus wilt inschakelen en geen herinneringen wilt ontvangen wanneer u herhaaldelijk op de Shift-toets drukt, schakelt u de selectievakjes "Een waarschuwing weergeven wanneer de modus is ingeschakeld" en "Pieptoon bij het wijzigen van de modus" uit.

Stap 5

Als dit herinneringsvenster om de een of andere reden niet verschijnt, kunt u zelf de Sticky Keys-modus inschakelen. Klik op het menu "Start", in de lijst die wordt geopend, klik op "Configuratiescherm". Selecteer in het selectievenster voor het bewerken van instellingen "Toegankelijkheid" en vervolgens het item "Toetsenbordinstellingen wijzigen".

Stap 6

Er verschijnt een venster waarin u veel instellingen voor het toetsenbord kunt activeren. Om te beginnen met het bewerken van de Sticky Keys-modus, klikt u op de koppeling Configure Sticky Keys. Vergeet na het aanbrengen van de wijzigingen niet op de knop "OK" te klikken om de resultaten op te slaan.

Stap 7

Als u het besturingssysteem Windows 7 gebruikt, kan deze modus als volgt worden bediend: klik op het menu "Start", voer in de zoekbalk de tekenreeks "sticky keys" in. Klik in de zoekresultaten op de link Toetsenbordinstellingen wijzigen.

Aanbevolen: