Hoe Een Regeleinde Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Regeleinde Te Verwijderen
Hoe Een Regeleinde Te Verwijderen
Anonim

Voor Microsoft Office Word-documenten kunt u overal in de tekst een pagina-einde (sectie-einde) invoegen. U kunt de automatische plaatsing van pauzes instellen of deze "handmatig" instellen. Hetzelfde geldt voor het omgekeerde proces: u kunt regeleinden (secties, pagina's) ook automatisch of onafhankelijk verwijderen.

Hoe een regeleinde te verwijderen
Hoe een regeleinde te verwijderen

instructies:

Stap 1

Open het document dat u wilt bewerken, selecteer het stuk tekst waar de pauze is ingevoegd en ga naar het tabblad Pagina-indeling. Klik in het gedeelte "Alinea" op de knop met een pijl - een nieuw dialoogvenster "Alinea" wordt geopend. Dit venster kan op een andere manier worden opgeroepen: klik met de rechtermuisknop ergens in het document, selecteer "Alinea" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 2

Ga naar het tabblad "Positie op de pagina" in het geopende venster. Selecteer boven aan het pagineringvenster de markering Alinea niet afbreken. Om te voorkomen dat een pagina-einde tussen alinea's wordt ingevoegd, schakelt u het selectievakje Blijf bij volgende in. Klik op OK om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden. Het dialoogvenster Alinea wordt automatisch gesloten.

Stap 3

In professioneel opgemaakte documenten eindigen pagina's in de regel niet op de eerste regel van een alinea en beginnen ze niet op de laatste regels van de vorige alinea. Dergelijke lijnen worden bungelende lijnen genoemd en in Word-documenten zijn zwevende lijnen standaard ingeschakeld. Als u het document niet op een speciale manier hoeft op te maken, roept u het dialoogvenster Alinea op zoals beschreven in de eerste stap en verwijdert u de markering uit het veld "Verbied verweesde lijnen" op de "Positie op de pagina" tabblad. Klik op OK om het venster te sluiten.

Stap 4

Een normaal pagina-einde kan "handmatig" worden verwijderd. Om dit te doen, plaatst u de cursor aan het begin van de regel waarvoor de pauze wordt ingevoegd, drukt u meerdere keren op de BackSpase-knop (totdat het tekstfragment naar de gewenste plaats in het document wordt verplaatst). U kunt ook de muiscursor naar de linkermarge van het document verplaatsen en wachten tot de cursor in een pijl verandert. Terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, selecteert u een leeg gebied van de pagina boven het tekstfragment waarvoor een pauze staat. Druk eenmaal op de BackSpace-toets.

Aanbevolen: