Hoe Een Harde Schijf Te Openen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Te Openen?
Hoe Een Harde Schijf Te Openen?

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Openen?

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Openen?
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2023, Maart
Anonim

De harde schijf van een personal computer is een apparaat voor het opslaan van informatie, dat nu in bijna alle moderne computers wordt gebruikt als de belangrijkste gegevensbewaarder. Elke gebruiker moet op elk moment volledige en open toegang tot de harde schijf hebben, aangezien deze schijven meestal bijna alle informatie opslaan die belangrijk is voor zowel het systeem als de gebruiker.

Hoe een harde schijf te openen?
Hoe een harde schijf te openen?

Noodzakelijk

Basisvaardigheden voor personal computers

instructies:

Stap 1

Om de harde schijf te openen, moet u naar de map "Mijn Computer" gaan. Om dit te doen, moet u een snelkoppeling op het bureaublad vinden met de naam "Deze computer" en deze starten door erop te dubbelklikken met de linkermuisknop. Een lijst met apparaten voor het opslaan van informatie (zowel stationair als afzonderlijk aangesloten) wordt weergegeven in de map die wordt geopend. In deze lijst moet u de harde schijf selecteren die u wilt openen en erop dubbelklikken met de linkermuisknop (bij sommige niet-standaard besturingssysteeminstellingen wordt het object geselecteerd wanneer u de muiscursor erover beweegt, en het begint met een enkele klik met de linkermuisknop).

U kunt de harde schijf ook openen door het actiemenu over de schijf te roepen (door er eenmaal met de rechtermuisknop op te klikken); in het menu dat verschijnt, selecteer de regel "Openen".

Stap 2

Als de harde schijf niet op de gebruikelijke manier opent, moet u hem misschien gewoon op fouten controleren en defragmenteren. Om op fouten te controleren, selecteert u de harde schijf in de map "Deze computer" en klikt u er met de rechtermuisknop op om het contextmenu omhoog. In dit menu moet u de regel "Eigenschappen" selecteren. Selecteer in het geopende venster het tabblad "Service" en klik vervolgens op de knop "Controle uitvoeren …" in het blok "Schijf controleren". Vink in het venster dat verschijnt de vakjes aan naast "Systeemfouten automatisch oplossen" en "Beschadigde sectoren controleren en repareren" en klik vervolgens op de knop "Start". Het controleren van de schijf kan enkele minuten of langer duren (de exacte tijd hangt af van de kenmerken van de computer en de staat van de harde schijf). Om de defragmentatie te starten, klikt u in hetzelfde menu Eigenschappen op het tabblad Service (zie hierboven) op Uitvoeren defragmentatie … knop (in de sectie "Schijfdefragmentatie"). In het venster dat verschijnt, moet u de schijf selecteren die moet worden gedefragmenteerd en de analyse uitvoeren. Nadat u het hebt geanalyseerd, kunt u beginnen met defragmenteren. De duur van dit proces hangt ook af van de kenmerken van de computer en de staat van de harde schijf. Na het uitvoeren van deze bewerkingen zou de beschadigde harde schijf volgens standaardmethoden moeten openen.

Stap 3

Als de harde schijf virussen bevat waarmee u deze niet op de gebruikelijke manier kunt openen, moet u de inhoud van de schijf bekijken met een speciale verkenner. Ga hiervoor naar de map "Deze computer", klik eenmaal met de rechtermuisknop op de harde schijf en selecteer de regel "Verkenner" in het menu dat verschijnt. Deze methode vermijdt het starten van virussen, omdat kwaadaardige programma's het autorun-bestand meestal infecteren door te schrijven naar de opdracht om de schijf te openen. En met de verkenner kunt u de inhoud van de schijf openen zonder het opstartbestand te starten.

Populair per onderwerp