Een Volledige Virusscan Uitvoeren

Inhoudsopgave:

Een Volledige Virusscan Uitvoeren
Een Volledige Virusscan Uitvoeren

Video: Een Volledige Virusscan Uitvoeren

Video: Een Volledige Virusscan Uitvoeren
Video: How to run a virus scan in Kaspersky Internet Security 2018 2023, Maart
Anonim

Elk antivirusprogramma scant uw computer van tijd tot tijd automatisch op virussen en malware. Maar feit is dat de systeembestanden voornamelijk worden gescand op de schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd, omdat zij het zijn die voornamelijk door virussen worden geïnfecteerd. Maar soms kan alleen een volledige scan ervoor zorgen dat uw pc veilig is.

Een volledige virusscan uitvoeren
Een volledige virusscan uitvoeren

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - antivirusprogramma ESET NOD32 Antivirus 4.

instructies:

Stap 1

Vervolgens bekijken we het proces van een volledige computerscan aan de hand van het voorbeeld van het antivirusprogramma ESET NOD32 Antivirus 4. U kunt deze software downloaden van de officiële ESET-website. De gratis gebruiksduur is één maand.

Stap 2

Voer het programma uit. Selecteer in het hoofdmenu "PC-scan" en vervolgens uit de lijst met voorgestelde opties - "Aangepaste scan". In het volgende venster moeten dergelijke parameters worden gecontroleerd. Stel het scanprofiel in op "Deep Scan". Vink in het venster Objecten scannen het vakje aan naast absoluut alle beschikbare objecten, inclusief RAM en virtuele schijven (indien aanwezig in uw systeem).

Stap 3

Als u alleen uw computer wilt scannen zonder de geïnfecteerde bestanden te verwijderen, vinkt u het vakje aan naast de regel "Niet opschonen" onder aan het venster. Als het selectievakje niet is uitgeschakeld, worden alle gedetecteerde schadelijke objecten automatisch verwijderd. U kunt ook het niveau van maximale computerreiniging kiezen. Om dit te doen, klikt u op "Instellingen" onderaan het venster en verplaatst u vervolgens in het venster dat verschijnt de schuifregelaar naar de positie "Grondige reiniging" en klikt u op OK.

Stap 4

Klik nu na het voltooien van alle instellingen op "Scannen". Het computerscanproces begint. Zijn tijd hangt af van het vermogen van de pc, de capaciteit en de volheid van uw harde schijf. Het proces zal in ieder geval lang duren. Laad de computer op dit moment niet met andere bewerkingen.

Stap 5

Nadat de scan is voltooid, kunt u het rapport bekijken. Als u het vakje naast de regel "Niet opschonen" hebt aangevinkt en het programma virussen heeft gedetecteerd, kunt u hun lijst in het programmavenster bekijken nadat de scan is voltooid. In hetzelfde venster kunt u geïnfecteerde objecten verwijderen of in quarantaine plaatsen. U kunt het bestand op elk moment vanuit quarantaine herstellen. Als er niets tussen de geïnfecteerde bestanden zit, kunt u ze het beste gewoon verwijderen.

Populair per onderwerp