Snelkoppelingen Verwijderen

Inhoudsopgave:

Snelkoppelingen Verwijderen
Snelkoppelingen Verwijderen

Video: Snelkoppelingen Verwijderen

Video: Snelkoppelingen Verwijderen
Video: verwijderen snelkoppeling 2023, Maart
Anonim

Als de pictogrammen op het bureaublad het beeld van de esthetische perceptie van de achtergrondafbeelding bederven, of als er gewoon meer zijn dan nodig, dan zijn er verschillende manieren om er een, een groep of alle snelkoppelingen in één keer te verwijderen.

Snelkoppelingen verwijderen
Snelkoppelingen verwijderen

instructies:

Stap 1

Om één "gewone" snelkoppeling te verwijderen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u "Verwijderen" in het pop-upcontextmenu. Het systeem zal u vragen om deze handeling te bevestigen - klik op "Ja". Bij het op dezelfde manier verwijderen van sommige typen snelkoppelingen kan het besturingssysteem het volgende vragen: "Voer het beheerderswachtwoord in" - u moet een wachtwoord typen om uw bevoegdheid te bevestigen.

Stap 2

Als u meer dan één snelkoppeling, maar een hele groep, moet verwijderen, selecteert u het gewenste gedeelte van het bureaublad en verwijdert u de geselecteerde snelkoppelingen in bulk. U kunt alleen rechthoekige gebieden selecteren, dus beweeg de muiscursor over bijvoorbeeld de linkerbenedenhoek van het gebied, druk op de linkermuisknop en verplaats de cursor, zonder deze los te laten, diagonaal naar de rechterbovenhoek van de rechthoek. Nadat u ze hebt geselecteerd, klikt u met de rechtermuisknop op een van hen en herhaalt u de bewerking die in de vorige stap is beschreven.

Stap 3

Sommige pictogrammen (bijvoorbeeld "Deze computer") kunnen niet op een eenvoudige manier worden verwijderd - er is gewoon geen item "Verwijderen" in hun contextmenu. Om deze pictogrammen te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop ergens in de vrije ruimte op het bureaublad en selecteert u Eigenschappen. Ga in het venster Eigenschappen voor beeldscherm naar het tabblad Bureaublad en klik op de knop Bureaublad aanpassen. Er wordt een venster met de titel "Desktop Elements" geopend, waar u de weergave van de pictogrammen "Netwerkomgeving", "Mijn computer", "Mijn documenten" kunt annuleren door de bijbehorende selectievakjes uit te schakelen.

Stap 4

Het is mogelijk om het probleem van het weergeven van snelkoppelingen op het bureaublad radicaal op te lossen. Klik met de rechtermuisknop op een vrije ruimte op het bureaublad, open het gedeelte "Pictogrammen schikken" in het contextmenu en schakel het item "Bureaubladpictogrammen weergeven" uit. Uw besturingssysteem denkt ongeveer vijf seconden na en maakt vervolgens de volledige bureaubladruimte vrij. Vanaf nu, totdat u deze optie inschakelt, verschijnen de snelkoppelingen niet in de achtergrondafbeelding van de tabel.

Populair per onderwerp