Hoe De Schijf Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Schijf Te Verwijderen?
Hoe De Schijf Te Verwijderen?

Video: Hoe De Schijf Te Verwijderen?

Video: Hoe De Schijf Te Verwijderen?
Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2023, Maart
Anonim

Het komt voor dat er een vreemd voorwerp in uw cd/dvd-station is gekomen en het is niet eenvoudig om het eruit te krijgen. Ofwel moet u de schijflezer meenemen voor reparatie of deze gewoon vervangen door een andere. In al deze gevallen moet u de schijf uit de computer verwijderen.

Hoe de schijf te verwijderen?
Hoe de schijf te verwijderen?

Noodzakelijk

Schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Zet uw computer uit. Verwijder de hoes ervan, of beide zijpanelen, dit hangt af van het ontwerp van de behuizing. Je hebt zowel rechts als links toegang nodig.

Stap 2

Kijk naar de binnenkant van de schijf. Een brede lintkabel gaat van het naar het moederbord. Houd er rekening mee dat op deze kabel een ander apparaat kan worden aangesloten - een andere schijf of harde schijf. Trek vervolgens het lint uit de schijf, maar laat het andere apparaat aangesloten op het moederbord. Soms, bij het uittrekken van de ene connector, wordt de andere een beetje uitgetrokken, maar dit is genoeg om het contact te verliezen. Controleer dit moment. En als alleen uw diskettestation is aangesloten op de flexkabel, trek dan de flexkabel zowel uit het moederbord als uit het diskettestation en verwijder deze uit de computer.

Stap 3

Er is ook een kleine voedingsconnector op de schijf. Er gaan verschillende veelkleurige draden naar toe. Trek deze connector gewoon uit de drive en bind hem vast aan de stroomkabelboom om te voorkomen dat hij losraakt. U hoeft niets op de voeding zelf te verwijderen.

Stap 4

Verwijder de schroeven aan de zijkanten van de schijf waarmee deze aan het chassis is bevestigd. Hier, wat een geluk. Meestal is de toegang tot de schroeven vrij eenvoudig, maar het komt voor dat u een paar vriendelijke woorden zegt tegen de fabrikanten van uw computer. Haal de schijf voorzichtig uit de behuizing en probeer niets anders aan te raken. Als u het voor een lange tijd uittrekt, sluit u de gevormde opening met een plug. Sluit het deksel.

Stap 5

Je hebt geen diskdrive, maar het BIOS van je computer weet er niets van. Als u de schijf voor een lange tijd verwijdert, is het raadzaam om deze ook in het BIOS uit te schakelen. Als u weet hoe u het BIOS moet configureren, schakelt u het diskettestation daar uit. Als u niet weet hoe, probeer het dan niet, bel een specialist. Maar als je dit helemaal niet doet, gebeurt er niets ergs. Het is alleen zo dat de computer tijdens het opstarten een paar seconden zal wachten op een reactie van de schijf bij het pollen van apparaten, en dit zal de opstarttijd iets verlengen.

Populair per onderwerp