Hoe Toe Te Voegen Aan Presentatie

Inhoudsopgave:

Hoe Toe Te Voegen Aan Presentatie
Hoe Toe Te Voegen Aan Presentatie

Video: Hoe Toe Te Voegen Aan Presentatie

Video: Hoe Toe Te Voegen Aan Presentatie
Video: 9. Google Presentaties: Video Invoegen 2023, Maart
Anonim

Het maken van presentaties is een geweldige manier om uw verslag, presentatie op een forum of seminar helderder en toegankelijker te maken. Het is echter gebruikelijk om tekstinformatie te verdunnen met een verscheidenheid aan afbeeldingen, diagrammen en zelfs geluids- of videobestanden toe te voegen. En ook hier zijn er enkele nuances. Het is niet alleen belangrijk om de juiste extra bestanden te kiezen, maar ook om deze correct aan de presentatie toe te voegen. Hoe kan dit worden gedaan?

Hoe toe te voegen aan presentatie
Hoe toe te voegen aan presentatie

instructies:

Stap 1

Afbeeldingen.

Het is heel eenvoudig om de afbeelding die u nodig heeft toe te voegen aan de presentatie: "Invoegen - afbeelding - afbeeldingen". Vervolgens verschijnt aan de rechterkant een dialoogvenster waarin u een afbeelding kunt selecteren uit de afbeeldingen die al beschikbaar zijn in het systeem volgens bepaalde parameters. Als u op "uit bestand" klikt, kunt u een afbeelding van uw computer selecteren. Afbeeldingen van een scanner of camera worden op dezelfde manier toegevoegd. Of u kunt de afbeelding gewoon openen in een afbeeldingsviewer, op 'kopiëren' klikken en vervolgens met de rechtermuisknop op een lege ruimte op de presentatiepagina klikken en op 'plakken' klikken.

Stap 2

Geluid.

Hier moet u allereerst één regel onthouden: als u een presentatie met geluid op uw thuiscomputer maakt en u speelt het allemaal op die van iemand anders, maak dan een enkele map aan waarin het presentatiebestand en het geluidsbestand zich bevinden. Als deze compositie niet op de USB-stick staat of op de computer waarvan de presentatie wordt afgespeeld, is er geen geluid. Het principe van het toevoegen van geluid aan een presentatie is hetzelfde: "invoegen - films en geluid - geluid uit de collectie" of "geluid uit bestand" (van uw computer). Er verschijnt een hoornpictogram, het is beter om het naar een hoek te verplaatsen. Verder stel je in de instellingen zelf in hoe er gespeeld wordt. Beter - automatisch vanaf het begin van de presentatie. En als je 20 pagina's in je presentatie hebt, plaats dan het einde van het geluid na de 25e dia, zodat direct na het einde van de presentatie het geluid niet afbreekt en je het zou kunnen sluiten met het geluid van de melodie.

Stap 3

Video.

Het toevoegen van videobestanden is ook vrij eenvoudig: "insert - movies and sound - movie from collection (from file)". Onthoud: videobestanden belasten uw presentatie en mogen niet te veel worden gebruikt. En vergeet niet duidelijk aan te geven dat wanneer erop wordt geklikt het wordt afgespeeld, of direct, zodra de overgang naar het bestand plaatsvindt, de speelduur aangeeft. Anders zal blijken dat je de informatie van een andere dia al vertelt en dat het geluid van de video nog steeds aansleept.

Stap 4

Diagrammen.

En nogmaals, het tabblad "invoegen" zal u helpen: "invoegen - diagram". Let op: als je niet weet hoe je met diagrammen moet werken of er niet erg bekend mee bent, kan het moeilijk zijn om een diagram te maken. Het is beter om vooraf een diagram te maken in een ander programma en dit vervolgens als afbeelding in de dia in te voegen.

Op dezelfde manier worden tabellen gemaakt en toegevoegd aan de presentatie.

Populair per onderwerp