Hoe Start Te Activeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Start Te Activeren?
Hoe Start Te Activeren?

Video: Hoe Start Te Activeren?

Video: Hoe Start Te Activeren?
Video: DO THIS BEFORE BUTT WORKOUTS for FAST RESULTS | 8 minute Activation 2023, Maart
Anonim

Van buitenaf lijkt een computer voor iemand die er niets mee te maken heeft een monsterlijk complexe machine te zijn. Nieuwkomers schrikken van het piepen en gebrom van het systeem, en de angst om de verkeerde kant op te drukken zorgt voor vreselijke beelden in hun hoofd - van zinloos rennende letters op de monitor tot een explosie ergens onder de tafel. Maar als je toch niet alleen met een ijzeren monster moet zitten, maar ook interessante spelletjes van een jong familielid moet spelen, moet je dit beest beetje bij beetje temmen met een vierkante kop.

Dus laten we beginnen …
Dus laten we beginnen …

instructies:

Stap 1

Nu zullen we beginnen met het bestuderen van een van de belangrijkste knoppen op het beeldscherm - de "Start" -knop met de afbeelding van een vierkleurige wapperende vlag. Laten we, om dit te begrijpen, de volgende vragen beantwoorden: “Wat is deze knop in de benedenhoek van de monitor? Waarom is ze? En hoe kun je haar bellen om je te helpen?" Dus laten we gaan.

Stap 2

"Start" is een onderdeel van de taakbalk, die traditioneel horizontaal aan de onderkant van de monitor wordt geplaatst. Naast de bovenstaande knop kunnen er snelstartprogramma's zijn, een lijst met geopende programma's en documenten, een taalbalk, een volumepictogram, snelkoppelingen voor programma's die automatisch worden geladen wanneer de computer wordt ingeschakeld, snelkoppelingen voor apparaten die zijn aangesloten via een USB poort, een klok.

Om de taakbalk te configureren, moet u de cursor over de vrije ruimte bewegen, op de rechtermuisknop drukken en het item "Eigenschappen" selecteren in de lijst die wordt geopend. In het menu van dit item kunt u eenvoudig de componenten van de taakbalk selecteren die u nodig hebt - schakel de vereiste functies in of deactiveer onnodige functies, stel automatisch verbergen en opnieuw verschijnen van het paneel in.

Stap 3

De Start-knop, ongeacht de kleur en het uiterlijk, voert een aantal taken uit die nodig zijn om uw computerervaring gemakkelijker te maken. Het verzamelt links naar programma's en documenten die recentelijk door de gebruiker zijn gebruikt, en een aantal andere functies die de computer besturen. Maar laten we alles op een rijtje zetten.

Stap 4

De linkerkant van het menu Start. Het bovenste veld toont de naam van het computergebruikersaccount, meestal Beheerder of Gast. Het verschil is dat de beheerder toegang heeft tot alle besturingsfuncties van de computer.

Daaronder staan de snelkoppelingen van de programma's die door de gebruiker als de meest populaire zijn gemarkeerd. U kunt het gewenste programma hier plaatsen door met de muispijl over de gewenste snelkoppeling te gaan, er met de rechtermuisknop op te klikken en "Pin to Start Menu" te kiezen in het menu dat wordt geopend.

Daaronder staan de snelkoppelingen van de programma's die het laatst zijn gestart. Deze lijst wordt automatisch bijgewerkt.

Onderaan staat een link "Alle programma's", wanneer u deze opent, ziet u een lijst met programma's die op uw computer zijn geïnstalleerd.

Stap 5

Rechts van het Start-menu. Het bovenste veld - het menu "Favorieten" bevat koppelingen naar mappen die op elke computer beschikbaar zijn, bijvoorbeeld "Deze computer", "Mijn documenten". U kunt hier ook een snelkoppeling "Recente documenten" toevoegen. U kunt snelkoppelingen toevoegen of verwijderen in het menu "Eigenschappen" in het tabblad "Aanpassen - Geavanceerd - Startmenu-items", dat verschijnt wanneer u met de rechtermuisknop op het pictogram "Start" klikt. Hier kunt u de weergavestijl van het menu selecteren en de weergave van bepaalde menu-items en enkele andere functies toestaan of verbieden.

Hieronder vindt u koppelingen voor toegang tot Windows-services zoals Configuratiescherm, Printers en faxapparaten, Netwerkverbindingen, Opdrachtprompt, Help en ondersteuning, Zoeken, die indien nodig kunnen worden in- of uitgeschakeld.

Rechtsonder zijn er knoppen om de computer uit te schakelen - tijdelijk "Standby-modus" en definitief "Afsluiten", er kan ook een item "Gebruiker wijzigen" zijn tussen de beheerder en de gast.

Stap 6

Als je iets bent vergeten, maak je geen zorgen, de startmenu-items zijn uitgerust met tooltips die verschijnen wanneer je de muisaanwijzer erop houdt, en contextmenu's die verschijnen wanneer je met de rechtermuisknop op een item klikt.

Stap 7

Er zijn twee eenvoudige manieren om het menu Start op te roepen. Ofwel door met de linkermuisknop op het pictogram te klikken, of door op een van de knoppen in de onderste rij van de linkerkant van het toetsenbord te drukken, aan beide zijden van de spatiebalk, met een wuivende vlag.

Populair per onderwerp