Hoe Penselen Te Laden

Inhoudsopgave:

Hoe Penselen Te Laden
Hoe Penselen Te Laden

Video: Hoe Penselen Te Laden

Video: Hoe Penselen Te Laden
Video: Hoe maak je dots: hoe mix je de verf en prepareer je de penselen 2023, Maart
Anonim

Als je het programma Adobe Photoshop onder de knie hebt, dan ontdek je zeker elke dag een heleboel nieuwe mogelijkheden die dit programma biedt. Een van de geweldige functies is het werken met penselen. Er zijn verschillende penselen voor Photoshop: eenvoudige waarmee je verschillende lijnen kunt maken; penselen voor het creëren van speciale effecten; en zelfs penselen, die een kant-en-klare tekening zijn. Er zijn talloze penselen beschikbaar om te downloaden op het net. Maar hoe laad je ze nu in Adobe Photoshop? Hieronder vindt u een instructie speciaal voor u.

Hoe penselen te laden
Hoe penselen te laden

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Download uw favoriete penselen van internet en sla ze op in een voor u geschikte map.

Stap 2

Je penselen zijn gedownload in archiefformaat. Nu moet elk van deze archieven worden uitgepakt. Zoek in de map met het Adobe Photoshop-programma de map waar de standaard penselen zijn opgeslagen (als uw versie in het Engels is, dan heet deze map "Presets" - "Brushes"). Pak daarin alle bestanden uit of kopieer ze met de.abr-extensie - dit is het formaat van penselen.

Stap 3

U kunt uw penselen uitpakken naar een andere, voor u geschiktere plaats, alleen in dit geval moet u elke keer handmatig de benodigde penselen uit deze mappen laden. Als u penselen op andere plaatsen uitpakt en niet in de map "Borstels", dan is het beter om meerdere mappen met verschillende thema's te maken waarin u de gedownloade penselen zult verspreiden - zodat u niet in de war raakt wanneer u ze gaat gebruiken, want als er te veel penselen zijn, kan het behoorlijk moeilijk zijn om de gewenste penselen te vinden.

Stap 4

Open het Adobe Photoshop-programma (als je het open had staan toen je de penselen installeerde, sluit het dan en open het opnieuw zodat het tijd heeft om nieuwe tools te ontdekken). Selecteer de "Brush Tool" (of "Brush" in de Russische versie). Klik bovenaan op het penseelselectiepictogram en klik vervolgens op het kleine zwarte pijltje. Er valt een menu uit met een selectie van alle beschikbare penselen.

Stap 5

Zoek de regel "Load Brushes" ("Load brushes" als je een Russische versie hebt) en klik erop. Selecteer in het venster dat verschijnt het pad naar het bestand waar uw penselen zijn opgeslagen en klik op "OK". Je penselen verschijnen nu in het palet.

Stap 6

Als je de penselen oorspronkelijk in de map Penselen hebt geladen, zijn je penselen daar permanent. Herhaal de vierde stap en selecteer onderaan in het vervolgkeuzemenu de naam van de gewenste set penselen.

Dat is alles. Ik wens je veel plezier en creatief werk in Adobe Photoshop!

Populair per onderwerp