Hoe Een Selectievakje Passeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Selectievakje Passeren?
Hoe Een Selectievakje Passeren?

Video: Hoe Een Selectievakje Passeren?

Video: Hoe Een Selectievakje Passeren?
Video: Шапка крючком 3d узором❤ 2024, Mei
Anonim

Selectievakjes zijn formulierelementen waarin de gebruiker ze kan aan- of uitvinken. Ze worden vaak "vlaggen" genoemd en worden gebruikt als een trigger waarmee u een van de twee antwoorden kunt krijgen - "ja" of "nee". Meestal ontstaat de kwestie van het doorgeven van checkbox-waarden wanneer beginnende programmeurs formulieren maken in hypertext-documenten. Hieronder vindt u de minimale set tags die nodig is om dit probleem op te lossen, die in een dergelijk document moet worden geplaatst.

Hoe een selectievakje passeren?
Hoe een selectievakje passeren?

instructies:

Stap 1

Plaats de formuliertag in het document - de attributen moeten informatie bevatten over welke methode en naar welk adres de gegevens van alle formulierelementen, inclusief selectievakjes, worden verzonden. Voer het adres van het datahandlerscript in het action-attribuut in en de datatransfermethode in het method-attribuut. De waarde van het actieattribuut kan leeg worden gelaten als de pagina waarvan de informatie wordt verzonden zelf een handlerscript is. Er zijn twee waarden toegestaan voor de methode voor gegevensoverdracht: Get en Post. De keuze hangt af van welke van deze opties is geprogrammeerd om de ontvangen gegevens in het handlerscript te lezen. De volledige formuliertag met de minimaal vereiste set attributen kan er als volgt uitzien:

Stap 2

Voer het vereiste aantal selectie-items (selectievakjes) in tussen de openings- en sluitingsformuliertags. Dit wordt gedaan met behulp van input-tags, in het type attribuut waarvan de checkbox-waarde is geschreven. Elk van hen moet ten minste twee vereiste kenmerken bevatten: naam en waarde. Let op het naamattribuut - in tegenstelling tot gegroepeerde selectie-elementen (radio), moeten de naamwaarden voor elk selectievakje anders zijn. Het woord dat in dit attribuut wordt geplaatst, wordt gebruikt als de naam van de variabele die vanuit het formulier wordt doorgegeven. De waarde van het waardeattribuut wordt toegewezen aan de variabele met deze naam. Zo'n groep tags in een formulier kan er als volgt uitzien:

Stap 3

Plaats een knop voor de slottag van het formulier die, wanneer erop wordt geklikt, de door de gebruiker geselecteerde checkboxwaarde naar het adres stuurt dat is opgegeven in de openingstag van het formulier. Doe dit met behulp van de input-tag en plaats de waarde submit in het type attribuut. Naast dit attribuut kunt u ook waarde toevoegen door daar tekst in te voeren om deze weer te geven op de knop voor het verzenden van gegevens. De volledige code die de informatie van het door de bezoeker geselecteerde selectievakje naar het handlerscript stuurt, kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

Aanbevolen: