Hoe Maak Je Bureaubladknoppen

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Bureaubladknoppen
Hoe Maak Je Bureaubladknoppen

Video: Hoe Maak Je Bureaubladknoppen

Video: Hoe Maak Je Bureaubladknoppen
Video: Hoe maak je een snelkoppeling van een website naar je bureaublad 2024, Mei
Anonim

Bijna elke Windows XP-gebruiker is gewend om zijn werk of entertainment te organiseren met behulp van de desktop. Je kunt het natuurlijk niet altijd gebruiken, maar de nodige snelkoppelingen in een map plaatsen, maar de desktop is voor velen al een vaste gewoonte geworden. Je zult er zeker niet vanaf kunnen komen en je zult een aantal handige knoppen kunnen toevoegen.

Hoe maak je bureaubladknoppen
Hoe maak je bureaubladknoppen

Noodzakelijk

Commando's voor het starten van systeemcommando's

instructies:

Stap 1

Als u constant bepaalde snelkoppelingen of knoppen gebruikt die mogelijk in het menu Start staan, kunnen deze naar uw bureaublad worden gekopieerd. Soms is er bijvoorbeeld een catastrofaal tijdgebrek om de computer uit te zetten en verschijnt het langverwachte computeruitschakelmenu heel lang, omdat je meteen alle programma's in één keer afsluit. Om de computer uit te schakelen, maakt u gewoon de bijbehorende knoppen op het bureaublad.

Stap 2

Om functionele knoppen op het bureaublad te maken, moet u een snelkoppeling maken en de lancering van de systeemopdracht registreren in plaats van het pad naar het bestand. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad, selecteer "Maken" in het pop-upcontextmenu en selecteer vervolgens "Snelkoppeling maken".

Stap 3

U ziet een venster waarin u een opdracht moet invoeren die de actie van uw knop bepaalt. Lijst met mogelijke acties:

- computer afsluiten - shutdown.exe -s -t 0 -;

- computer opnieuw opstarten - shutdown.exe -r -t 0 -;

- overgang naar de slaapstand (terwijl alle uitgevoerde bewerkingen worden opgeslagen) - rundll32.exe PowrProf.dll, SetSuspendState of shutdown.exe -h -t 0;

- overschakelen naar de standby-modus - rundll32.exe powrprof.dll, SetSuspendState Sleep;

- computervergrendeling - Rundll32.exe User32.dll, LockWorkStation.

Stap 4

Nadat u een van deze opdrachten hebt ingevoerd, klikt u op de knop "Volgende". Voer de knopnamen in die overeenkomen met de opdracht die u hebt ingevoerd. Klik op Voltooien. Je hebt een knop gemaakt.

Stap 5

Na de uitgevoerde acties hoeft u alleen het pictogram van uw knop te wijzigen: klik met de rechtermuisknop op de knop, selecteer "Eigenschappen". Ga in het geopende venster naar het tabblad "Snelkoppeling", klik op de knop "Pictogram wijzigen" en selecteer het juiste pictogram.

Aanbevolen: