Hoe Maak Je Een Kleurtje In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kleurtje In Photoshop
Hoe Maak Je Een Kleurtje In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Kleurtje In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Kleurtje In Photoshop
Video: How to Design Mockup in Photoshop | Adobe Photoshop Tutorial 2024, Mei
Anonim

Hoe je soms zomerfoto's aan je vrienden wilt laten zien, maar hier is de pech - de zomer is bewolkt, de kleur blijft niet plakken - op de foto's zorgt de vervaagde huidskleur niet voor de gewenste sfeer. Welnu, dan is het tijd om uw toevlucht te nemen tot de wonderen van Adobe Photoshop.

Hoe maak je een kleurtje in Photoshop
Hoe maak je een kleurtje in Photoshop

Noodzakelijk

Om deze instructie te voltooien, is het raadzaam om een basiskennis van Adobe Photoshop te hebben, namelijk: begrijpen wat lagen en Photoshop-maskers zijn, en ook om op zijn minst een beetje ervaring te hebben met het gebruik van een Photoshop-penseel

instructies:

Stap 1

Laten we meteen een voorbehoud maken dat de taak van beeldverwerking in verband met de juiste reproductie van de kleur en textuur van de huid een van de moeilijkste is. Het bezit van alle nuances van dit bedrijf is alleen beschikbaar voor professionele kleurcorrectors en komt tot hen als resultaat van lang werk. Het is tenslotte een beetje "te slim" waard en de foto wordt meteen onnatuurlijk en vervelende onvoltooide details verraden een vervalsing. Maar een paar vrij eenvoudige stappen van deze instructie zullen het beeld in uw handen dichter bij de verwachte vorm kunnen brengen, als u de maat in de doseringsparameters kent.

Laad de afbeelding. De eerste en moeilijkste etappe ligt voor je. Logischerwijs, om de kleur van de huid te veranderen, moet je op de een of andere manier in de afbeelding alle gebieden selecteren waar deze huid in feite is.

Om te beginnen kunt u het gereedschap Kleurbereik selecteren (menu Selecteren> Kleurbereik) gebruiken, dat automatisch de zones herkent die we nodig hebben. Het instellen van de parameters gebeurt op de volgende manier: met een pipet wordt de belangrijkste huidskleur op de afbeelding aangegeven en vervolgens, terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt, worden huidgebieden met andere tinten eraan toegevoegd. Als het geselecteerde bereik per ongeluk gebieden bevat die qua kleur niet overeenkomen, kunnen ze worden uitgesloten door ernaar te wijzen terwijl u de Alt-toets ingedrukt houdt. Het uiteindelijke doel van deze procedure is om een zwart-wit masker te maken in het voorbeeldvenster, waarbij delen van de huid wit worden weergegeven en delen die niet opnieuw in het zwart hoeven te worden geverfd. Met behulp van de Fuzziness-engine boven het voorbeeldvenster bereiken we dat het masker contrast krijgt en dat de geselecteerde gebieden radicaal anders zijn.

Hoe maak je een kleurtje in Photoshop
Hoe maak je een kleurtje in Photoshop

Stap 2

We controleren de voltooide operatie. Klik op OK in het venster Kleurbereik - we zien hoe de selectieomtrek begon te flikkeren rond de gebieden die we nodig hebben. Maak een nieuwe aanpassingslaag Niveaus. Om dit te doen, kunt u het menu Laag> Nieuwe aanpassingslaag> Niveaus gebruiken of een dergelijke laag maken door op het pictogram onder aan de laagbeheerder te klikken. In het instellingenvenster dat verschijnt, wijzigt u de niveaus ongeveer zoals weergegeven in de afbeelding. Stel in dit geval de laagovervloeimodus in op Zacht licht. Als je geluk hebt en de automaten de eerste fase correct hebben uitgevoerd, krijgt de huid van het model een duidelijk donkerdere en meer contrasterende zuidelijke kleurtint.

Hoe maak je een kleurtje in Photoshop
Hoe maak je een kleurtje in Photoshop

Stap 3

Maar het fortuin kan ons de rug toekeren, en in plaats van een gelijkmatige kleur, zullen we de gescheurde randen van de vlekken van een onbegrijpelijke schaduw zien. Dit betekent dat het masker dat we in de eerste fase ontvingen niet perfect was. U kunt proberen de stappen voor het selecteren van Kleurbereik opnieuw te herhalen, waarbij u de parameters enigszins wijzigt. Na een paar pogingen zul je hoogstwaarschijnlijk het meest acceptabele masker kunnen maken door van je eigen fouten te leren. Helaas zal het handmatig moeten worden afgesteld.

Selecteer in de laagmanager de aanpassingslaag die we hebben gemaakt en klik op het gedeelte waar het masker schematisch wordt weergegeven. Nu zullen we het masker zelf wijzigen (trouwens, informatie dat het masker wordt verwerkt, is te zien in de kop van het werkvenster met de afbeelding - let op het einde van de regel, na de bestands- en laagnaam):

- ten eerste kunt u proberen de randen van het masker een beetje wazig te maken, dit is natuurlijker. Gebruik hiervoor het vervagingsfilter (Menu Filter> Vervagen> Gaussiaans vervagen), waar we de vervagingsdiameter selecteren en de uiteindelijke afbeelding visueel regelen.

- ten tweede kunt u een Photoshop-penseel gebruiken, waarvan de kleur, variërend van zwart tot wit, iets aan ons masker toevoegt of ervan uitsluit. U kunt dus enkele details van het schilderij uitsluiten - meestal wenkbrauwen, lippen, individuele krullen, kleine details van kleding, enz. Integendeel, het is vaak nodig om beide gebieden met diepe schaduwen en gekleurde hooglichten op de huid opnieuw in te kleuren, wat de automatisering als vreemd zou kunnen beschouwen. Met een grote zachte borstel kunnen we grote delen van de huid gladstrijken, als ze om de een of andere reden door het masker zijn ingesneden.

- ten derde kunt u met het gereedschap Lasso bovendien gebieden selecteren die niet nauwkeurig werden herkend door het gereedschap Kleurbereik, maar in feite niet in de effectzone zouden moeten vallen. Als het model bijvoorbeeld een beige jurk draagt, is de kans groot dat de stof, die lijkt op de huidskleur, ook geverfd wordt. Dit is in strijd met onze plannen, dus we moeten de omtrek van de kleding handmatig selecteren en dit gebied uit het masker van de aanpassingslaag verwijderen.

Stap 4

Bovendien kan er een situatie ontstaan wanneer de huidskleur in het originele beeld - als gevolg van belichting of onvolkomenheden van de camera - diepe afwijkingen heeft van de natuurlijke beige tint, dan zal met het verdonkeringseffect een dergelijke huid niet bedekt zijn met een chocoladebruin, maar met bordeauxrode ontstekingen of grijsblauwe vlekken van vuil. …

Laten we nog een laag maken om dit probleem op te lossen. Dit wordt nu de laag Verloopkaart (menu Laag> Nieuwe aanpassingslaag> Verloopkaart of het pictogram onderaan de Layer Manager). Het is niet nodig om het masker voor deze laag opnieuw te maken - u kunt het lenen van de reeds gemaakte laag: houd de Control-toets ingedrukt, klik op de rechthoek met het masker van de laag Niveaus, we zullen zien hoe de flikkerende contouren weer verschijnen in de afbeelding - de gemaakte laag neemt dit masker over.

Laten we dus een verloop maken van de kleuren die we nodig hebben voor een mooie chocoladebruine kleur. Zorg er visueel voor dat de kleuren er natuurlijk uitzien in de context van de verlichting in de originele foto. De transparantie (parameter Dekking) van de resulterende laag kan worden gevarieerd om het midden ertussen te houden, zodat de huidskleur enerzijds egaal is en anderzijds de afbeelding er niet plastisch uitziet, verstoken van natuurlijke kleur glans en nuances.

Hoe maak je een kleurtje in Photoshop
Hoe maak je een kleurtje in Photoshop

Stap 5

Experimenteer met de parameters van beide gemaakte lagen - de kleuren van het verloop, de niveaus van duisternis en contrast, de dekking van de aanpassingslagen. Onthoud dat zelfs als lichte kleurcorrectie de taak niet 100% voltooit, het het realisme van het beeld zal behouden, in plaats van dat een radicaal toegepast effect uiteindelijk alle hoop zal vernietigen dat de kijker in de realiteit van zo'n huidskleur zal geloven.

Aanbevolen: