Hoe De Standby-modus In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Standby-modus In Te Schakelen
Hoe De Standby-modus In Te Schakelen

Video: Hoe De Standby-modus In Te Schakelen

Video: Hoe De Standby-modus In Te Schakelen
Video: Sven MS-2100 Luidsprekers, recensie, 4 jaar ervaring. Goede TV-luidsprekers 2024, Mei
Anonim

Soms is het bij het werken met een computer vereist dat deze vrij lang aan staat, maar de computer kan in een passieve modus staan. Om geen extra energie te verspillen en het stroomverbruik van uw computer te verminderen door het vermogen van de processor te verlagen, kunt u de computer in de standby- of slaapstand zetten. In Windows Me of Windows XP kunt u dit op elk moment doen.

Hoe de standby-modus in te schakelen
Hoe de standby-modus in te schakelen

instructies:

Stap 1

Om aan de slag te gaan, opent u de beeldscherminstellingen en controleert u of de computer stand-byondersteuning heeft, past u de instellingen voor stroomverbruik aan wanneer u niet actief bent. Op zowel een gewone desktop- als laptopcomputer kunt u deze in de slaapstand zetten door op het menu "Start" te klikken en vervolgens op de knop "Afsluiten" te klikken. Er wordt een venster geopend waarin van alle knoppen die verschijnen, u de knop "Slaapmodus" moet selecteren. Klik op OK om de computer in de standby-modus te zetten.

Stap 2

Maak indien nodig extra instellingen als u wilt dat de computer in de stand-bymodus gaat wanneer u op de aan/uit-knop drukt. Open hiervoor het startmenu en ga naar het configuratiescherm.

Stap 3

Open het gedeelte "Voeding" en selecteer in de eigenschappen in het geopende venster het tabblad "Geavanceerd". Configureer eigenschappen zodat wanneer u eenmaal op de aan/uit-knop van de computer drukt, deze in de slaapstand gaat. Klik op Toepassen en vervolgens op OK. Druk op de aan/uit-knop om ervoor te zorgen dat de wijzigingen van kracht worden.

Stap 4

Als u een laptop gebruikt, is het nog gemakkelijker voor u om naar de slaapstand te gaan - voor de meeste laptops start deze modus wanneer u het deksel van de computer laat zakken terwijl deze is ingeschakeld. Als uw computer deze instellingen niet heeft, opent u het menu "Start", gaat u naar het configuratiescherm en gaat u opnieuw naar het gedeelte "Voeding".

Stap 5

Open de eigenschappen, selecteer het tabblad "Geavanceerd" en stel de gewenste parameters in het venster in - wanneer u het deksel sluit, moet de laptop gaan slapen. Klik OK.

Aanbevolen: