Paginanummers Invoegen

Inhoudsopgave:

Paginanummers Invoegen
Paginanummers Invoegen

Video: Paginanummers Invoegen

Video: Paginanummers Invoegen
Video: paginanummer vanaf de Inleiding 2024, Mei
Anonim

Paginanummering is noodzakelijk voor de juiste organisatie van het document. Nummering is vooral belangrijk wanneer u een lang document met een inhoudsopgave moet afdrukken. Nummering maakt het gemakkelijk om de gewenste pagina's te vinden en door onderwerpen te navigeren die niet zijn onderverdeeld in tekst. Er zijn verschillende manieren om paginering in te stellen in de Microsoft Word-teksteditor.

Paginanummers invoegen
Paginanummers invoegen

instructies:

Stap 1

Voor Microsoft Office Word 2003- en 2007-edities is een manier om nummering via kop- en voetteksten op te nemen geschikt. Selecteer in de bovenste rij van Word "Weergave" en klik in het vervolgkeuzemenu op "Kop- en voetteksten". Er verschijnt een kop- en voettekstbalk in het werkgebied van het programma en boven aan elke pagina verschijnt een gebied voor het invoeren van tekst.

In het deelvenster Kop- en voetteksten kunt u naar de onderkant van de pagina's navigeren door op de knop Koptekst / Voettekst te klikken als u de paginanummers onderaan wilt rangschikken. Op hetzelfde paneel vindt u de knop Paginanummer. Door erop te klikken, verschijnt het serienummer op de pagina.

Stap 2

Een andere manier om paginanummers in een document in MS Word 2003 en 2007 in te voegen, is door nummering door middel van invoeging in te schakelen. Selecteer in het hoofdmenu Invoegen - Paginanummers. Er verschijnt een dialoogvenster op het scherm. Hier kunt u de positie van het paginanummer op het blad selecteren (boven/onder) en de uitlijning van het paginanummer instellen. Als u niet wilt dat de hoofdpagina zijn nummer heeft, schakelt u het overeenkomstige selectievakje in het dialoogvenster uit.

Stap 3

In Microsoft Office Word 2010 is de paginanummering in het document als volgt ingesteld. Selecteer in het bovenste paneel "Invoegen" en zoek in de subsectie "Kop- en voetteksten" het pictogram "Paginanummer". Klik erop en selecteer de positie van de nummering (boven / onder / in de marge / huidige positie), waarna het programma je een hele lijst met voorbeelden van nummerontwerp zal bieden. Selecteer degene die je leuk vindt en klik erop met de linkermuisknop. Alle pagina's van het document worden genummerd in de kop- en voettekst.

Aanbevolen: