Verbindingsinstellingen Controleren In Qip

Inhoudsopgave:

Verbindingsinstellingen Controleren In Qip
Verbindingsinstellingen Controleren In Qip

Video: Verbindingsinstellingen Controleren In Qip

Video: Verbindingsinstellingen Controleren In Qip
Video: QIP 2005 в 2021 году это реально? 2024, Mei
Anonim

Qip is een van de meest populaire, vooral in het Russisch sprekende gebied van internet, toepassingen voor berichten via internet. Hiermee kunt u meerdere protocollen in één interface gebruiken, waaronder het ICQ-protocol, dat misschien wel het meest verspreide protocol op internet is. Van de instellingen van deze applicatie zijn de belangrijkste die welke de parameters bepalen voor verbinding met het wereldwijde netwerk en met het ICQ-berichtennetwerk.

Verbindingsinstellingen controleren in qip
Verbindingsinstellingen controleren in qip

instructies:

Stap 1

Start de toepassing en klik op het pictogram "Instellingen" - dit is het pictogram helemaal rechts in de rij met pictogrammen onder de titel van het hoofdprogrammavenster. U kunt het Qip-instellingenvenster ook openen vanuit het hoofdmenu van de messenger. De knop van dit menu is niet gemarkeerd met een inscriptie, maar bevindt zich in de linkerbenedenhoek van het hoofdvenster, boven de gebruikersstatusknop. Het item voor het oproepen van applicatie-instellingen wordt in dit menu ook wel "Instellingen" genoemd.

Stap 2

De secties die beschikbaar zijn voor de gebruiker staan vermeld in de linkerkolom van het Qip instellingenvenster. Het tabblad "Verbinding" dat u nodig hebt, bevindt zich bijna aan het einde van de lijst - klik erop en de bedieningselementen van de instellingen worden weergegeven in het rechterdeel van het venster. Dit tabblad bevat de instellingen voor uw lokale verbinding, die bepalen of de applicatie een directe verbinding moet gebruiken of hiervoor een proxyserver moet gebruiken. Hier kunt u ook de adres-, poort- en autorisatiegegevens voor de proxyserver invoeren of het programma instellen om deze parameters automatisch te detecteren.

Stap 3

Met twee selectievakjes in het onderste deel van dit tabblad kunt u het gedrag van de messenger programmeren wanneer de verbinding wordt verbroken. Schakel het bovenste vakje uit als u niet wilt dat Qip af en toe controlepakketten verstuurt. Het doet dit om te voorkomen dat de server de verbinding verbreekt vanwege inactiviteit van de client. En als u het onderste selectievakje uitschakelt, zal het programma niet proberen de verbroken internetverbinding te herstellen.

Stap 4

Als je messenger een of meerdere ICQ-accounts gebruikt, dan heeft Qip een ander venster met verbindingsinstellingen. Het kan worden geopend via het contextmenu dat verschijnt wanneer u op het pictogram van een van deze accounts onderaan het toepassingsvenster klikt. Het eerste item in dit menu heet "Netwerkinstellingen".

Stap 5

Ga na het openen van het instellingenvenster naar het tabblad "Verbinding". Het is verdeeld in twee secties, waarvan in één - de onderste - u de hierboven beschreven parameters voor de internetverbinding kunt negeren. In de vervolgkeuzelijst en het tekstveld eronder, geplaatst in het bovenste gedeelte, kunt u het adres van de ICQ-server en een van zijn poorten selecteren.

Aanbevolen: