Hoe Vind Je Een Vrije Poort

Inhoudsopgave:

Hoe Vind Je Een Vrije Poort
Hoe Vind Je Een Vrije Poort

Video: Hoe Vind Je Een Vrije Poort

Video: Hoe Vind Je Een Vrije Poort
Video: How to find the End Portal in Minecraft (PC/XBOX/PS4/MCPE) 2024, Mei
Anonim

Bij communicatie tussen knooppunten op een netwerk adresseert TCP pakketten naar specifieke toepassingen die de ontvangen informatie verwerken. Elk pakket specificeert een bronpoort en een bestemmingspoort. Poort is een voorwaardelijk nummer van 1 tot 65535 dat bepaalt aan welke toepassing het pakket is geadresseerd.

Hoe vind je een vrije poort
Hoe vind je een vrije poort

instructies:

Stap 1

Poorten die klaar zijn om pakketten te ontvangen, worden open poorten genoemd. U kunt ze op uw computer vinden met speciale scanners. Veel online diensten bieden deze dienst aan. Ga naar PortScan. Ru (https://portscan.ru/fullscan.php). Klik op het tabblad "Online scanner" op de knop "Services en protocollen" om open poorten te vinden en te zien met welke toepassingen ze zijn geconfigureerd om mee te werken

Stap 2

Spyware gebruikt meestal verschillende specifieke poorten voor ongeautoriseerde toegang tot informatie. Klik op de knop Trojaanse paarden en virussen om te zien of deze poorten op uw computer zijn beveiligd. Daar ziet u ook een lijst met malware die verbinding maakt met elke poort.

Stap 3

Om te controleren met een andere populaire online scanner, ga naar https://www.windowsfaq.ru/content/view/451/82/ Lees de gebruiksvoorwaarden van de service, selecteer het selectievakje "Ik heb gelezen en ga akkoord …" en klik op "Accepteer voorwaarden" gebruik … ". Als u een firewall hebt geconfigureerd om aanvallen te detecteren en te blokkeren, schakelt u deze functie uit of voegt u de scanner toe aan de lijst met uitsluitingen.

Stap 4

Als u bijvoorbeeld Windows Firewall hebt ingeschakeld, gaat u naar het tabblad Uitzonderingen en klikt u op de knop Bereik wijzigen. Verplaats de schakelaar naar de positie "Speciale lijst" en voer het IP-adres van de service 77.221.143.203 in. Klik op OK om te bevestigen

Stap 5

Voer in het venster Scaninstellingen het poortbereik in dat u wilt scannen. Het is het beste om de standaard time-outwaarde te laten staan. Klik op "Scan starten" om de scan te starten. Open poorten worden rood gemarkeerd in de lijst met aangevinkte poorten.

Stap 6

U kunt de status van de computerpoorten controleren met behulp van Windows-hulpprogramma's. Gebruik de Win + R-toetscombinatie om de regel "Open" op te roepen en voer de opdracht cmd erin in. Typ in het opdrachtvenster netstat –a –n –o. Het programma toont een lijst met alle actieve verbindingen. In de kolom "Lokaal adres" wordt het poortnummer aangegeven met een dubbele punt uit het IP-adres van uw computer. Het komt overeen met het procesnummer uit de PID-kolom

Stap 7

Om de naam te achterhalen op basis van het nummer van een proces, roept u de "Procesmanager" op door op de toetsen Ctrl + Alt + Delete te drukken en gaat u naar het tabblad "Processen". Zoek de overeenkomst tussen de proces-ID en de naam in de kolom Afbeeldingsnaam.

Aanbevolen: